Morten Ramsland : Koiranpää (UUSI)

Alkaen 9,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0111632

Morten Ramslandin hulvaton sukuromaani Koiranpää ilmestyi Tanskassa 2005 ja sai heti kriitikot polvilleen. Kirjaa on myyty Tanskassa yli 100 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty kahteentoista maahan.
Kirjan kertoja Asger on asunut vuosia Amsterdamissa, mutta palaa Tanskaan tapaamaan sisartaan Stinneä ja kuolevaa isoäitiään Bjørkiä, joka seniilihuuruissaan kertoo perheensä tarinaa. Asger ja Stinne kertaavat toisilleen sukunsa uskomattomia seikkailuja ja kerronta liikkuu menneisyyden ja nykyhetken välillä.

Norjalais-tanskalaisen perheen tarina alkaa 30-luvun lopun Bergenistä. Nuori veijari, viinan salakauppias Askild Eriksson joutuu keskitysleirille myytyään saksalaismiehittäjille näiden omaa tukkipuuta. Askild selviää leiriltä hengissä, mutta jälkensä kokemus jättää. Hän menee naimisiin varakkaan laivanvarustajan tyttären Bjørkin kanssa, opiskelee insinööriksi, ryhtyy maalaamaan kubistisia tauluja ja alkoholisoituu. Alkaa kiertelevä elämä, joka heittelee perhettä Stavangeriin, Osloon, Aalborgiin ja Odenseen. Esikoispoika - Asgerin isä - syntyy ulkohuussiin ja saa kutsumanimekseen Hörökorva, sillä hänellä on tavattoman suuret korvat. Keskimmäinen lapsi on kehitysvammainen tytär, josta tulee valtavan lihava, kolmas lapsi poika, joka on synnynnäinen pyromaani ja joka karkaa myöhemmin merille...
Koiranpää on tragikoominen antisankari-tarina, josta ei puutu erotiikkaa eikä jännitystä, ei kommelluksia eikä runoutta, ei surullisia ihmiskohtaloita eikä huumaavaa aistillisuutta. Ramslandia on verrattu mm. Arto Paasilinnaan, Mikael Niemeen ja Gabriel Garcia Marqueziin, mutta hänellä on myös aivan oma ainutlaatuinen äänensä.

Morten Ramsland on syntynyt vuonna 1971. Hänellä on tutkinto tanskan kielestä ja taidehistoriasta. Ennen suuren suosion saavuttanutta Koiranpäätä Ramslandilta on julkaistu runokokoelma, romaani ja lastenkirjoja.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäMorten Ramsland
Teoksen nimiKoiranpää
AlkuteosHundehoved
Kielisuomi
Muut tekijätKatriina Savolainen
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja