Naomi Klein : Tuhokapitalismin nousu

Alkaen 6,50 € Alkuperäinen hinta 8,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0514950

Vangeille annetaan sähkösokkeja, jotta heidät saataisiin murtumaan ja tunnustamaan. Sama logiikka pätee suurempiin ihmisryhmiin: katastrofin jälkeen ne ovat alttiita muutoksille, joita muuten jaksaisivat vastustaa.

No Logon saavutuksista huolimatta Tuhokapitalismin nousu on Naomi Kleinin toistaiseksi merkittävin teos. Siinä Klein osoittaa, kuinka rahamarkkinat toimivat sokkien koettelemien ihmisten kustannuksella. Katastrofit eivät tästä näkökulmasta ole humanitäärisen avun kohteita, vaan puhtaita pöytiä, joissa raivaustyö on jo tehty turva-alan (Irak), hotelliketjujen (Sri Lanka) tai yksityisiä koulupalveluja myyvien yritysten (New Orleans) puolesta.

Kriisien hyväksikäytön arkkitehti on ekonomisti Milton Friedman, jonka tavoite yksityistämisestä ja valtion roolin minimoimisesta on konkretisoitunut eri puolilla maailmaa tuhon kapitalismina viime vuosikymmenten aikana, Pinochetin Chilestä alkaen. Tuhokapitalismin nousussa Naomi Klein erittelee ja haastaa myytin kapitalistisen liberalismin demokraattisuudesta ja vapaudesta: todellisuudessa markkinat toimivat pienen poliittisen eliitin ja suurten monikansallisten yritysten liittona. Kuvaamalla vapaiden markkinoiden riippuvaisuutta sotilaallisista tai luonnonkatastrofeista toipuvien kansakuntien heikkoudesta Klein purkaa myös mielikuvan kapitalistisen politiikan rauhanomaisuudesta.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäNaomi Klein
Teoksen nimiTuhokapitalismin nousu
AlkuteosThe shock doctrine : the rise of disaster capitalism
Kielisuomi
Muut tekijätIlkka Rekiaro
Verokanta-
Avainsanatmarkkinatalous, uusliberalismi, kapitalismi, katastrofit
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja