Niall Griffiths : Lampaanköyrijä

Alkaen 6,00 € Alkuperäinen hinta 9,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0942355

Ianto on vuorilla asuva walesilaiserakko, joka on yhtä köyhä, unohdettu ja nöyryytetty kuin kotimaansakin. Hänen ainoa valttinsa on mystinen yhteys luontoon; rujo metsämies ymmärtää korppien ja lampaiden, sammalen ja puiden kieltä.

Kun Ianton isoäiti kuolee, mies karkotetaan esi-isiensä kodista, Länsi-Walesissa sijaitsevasta ränsistyneestä hökkelistä. Hän päätyy kadulle luuserijengiin, joka tappaa aikaa ryyppäämällä ja pössyttelemällä vallatuissa taloissa, reiveissä ja baareissa.

Kavereidensa kiusaama ja sisäänpäin kääntynyt Ianto vannoo kostoa - ei pelkästään englantilaisille jupeille, jotka ovat muuttaneet hänen isoäitinsä mökin grillijuhlien pitopaikaksi, vaan kaikille niille, jotka ovat häpäisseet häntä ja hänen maataan. Siirtomaavallan viimeisimmät sortotoimenpiteet ruokkivat hänen karmeassa ja oudossa mielikuvituksessaan kytevää raivoa ja primitiivisiä pelkoja. Kun malja vuotaa yli, esi-isien maa värjäytyy viattomien verellä.

Lampaanköyrijä häikäisee paitsi vereslihaisella otteellaan myös kielellisellä kiihkeydellään ja ilmeikkyydellään. Englantilainen Niall Griffiths onkin jo julistettu Irvine Welshin manttelinperijäksi.

Griffiths on kirjoittanut radiokuunnelmia ja kirja-arvosteluja sekä julkaissut romaanit Grits, Kelly & Victor, Stump, Wreckage, Runt ja Bring It Back Home. Hän kertoo ammentavansa inspiraatiota The Clashista, Blade Runnerista, Nick Cavesta, renessanssitragedioista, Tom Waitsista, Alexander Trocchista ja Hubert Selby Juniorista. Kääntäjä Mauri "Moog" Konttinen on aiemmin suomentanut Kellopeli appelsiinin.

"Kirjasta on mielestäni tulossa vitun hyvä." - Moog Konttinen

"Voimallinen yhdistelmä kirosanojen riivaamaa vuoropuhelua ja kauniiden lauseiden soljuntaa kerrassaan loistava." - The Times

"Loisteliasta tekstiä yksi uuden vuosituhannen iskevimmistä nykykirjoista." - Time Out

"Niall Griffiths hallitsee asiansa täydellisestiŠ tämä on hymni sekä menneisyydelle että nykyajalle." - Independent

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäNiall Griffiths
Teoksen nimiLampaanköyrijä
AlkuteosSheepshagger
Kielisuomi
Muut tekijätMoog Konttinen
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja