Nicole Krauss : Rakkauden historia

Alkaen 6,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0817446

"Hän oli loistava kirjailija. Hän rakastui. Sellainen oli hänen elämänsä." Näin päättyy Nicole Kraussin romaani Rakkauden historia. Muistot, kuolema, rakkaus ja elämä. Krauss punoo ikiaikaisista teemoista tarinan, joka on surumielinen ja hauska, kujeilevan monitasoinen ja mutkattoman mukaansatempaava.

Juutalainen Leo Gurski kirjoitti nuorukaisena rakastetulleen Almalle kirjan nimeltä Rakkauden historia. Alma pakeni natseja Yhdysvaltoihin, ja Rakkauden historian käsikirjoitus katosi sodan tuuliin. Leon selvittyä Amerikkaan Alma oli mennyt naimisiin ja saanut lapsen - Leon lapsen.

Eräänä päivänä kuolevan Leo-vanhuksen postilaatikkoon ilmestyy Rakkauden historian käsikirjoitus. Mistä 60 vuotta sitten kadonnut kirja on peräisin? Onko kyseessä sama kirja, jota Charlotte Singer -niminen nainen kääntää englanniksi toisella puolen kaupunkia? Charlotten Alma-tytär haluaa selvittää Rakkauden historian todellisen kirjoittajan. Ehkäpä palavasieluinen kirjailija sopisi sulhaseksi leskiäidille.

Historian ja rakkauden haarautuvat polut kohtaavat viimein mitä yllättävimmässä paikassa, mitä erikoisimpana hetkenä. Kuolema joutuu alistumaan rakkauden, muistojen ja elämän edessä.

Nicole Kraussin (s. 1974) esikoisromaani Man Walks into a Room (2002) sai Yhdysvalloissa innostuneen vastaanoton. Kraussin toinen romaani, Rakkauden historia, on hänen kansainvälinen läpimurtoteoksensa. Nettikirjakauppa Amazonin äänestyksessä se valittiin vuoden 2005 parhaaksi laatukirjaksi. Krauss asuu New Yorkissa kirjailijamiehensä Jonathan Safran Foerin kanssa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäNicole Krauss
Teoksen nimiRakkauden historia
AlkuteosThe history of love
Kielisuomi
Muut tekijätTerhi Leskinen
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja