Osmo ym. Pekonen : Beowulf

Special Price 36,00 € Alkuperäinen hinta 40,00 €
Ei varastossa
SKU
0478637

Beowulf on yli tuhat vuotta vanha runoelma, joka valaisee koko Pohjolan muinaisuutta. J. R. R. Tolkien otti Taru sormusten herrasta -romaaniinsa paljon vaikutteita Beowulfista. Vaikka yksikään varteenotettava kirjallisuushistoria ei voisi sivuuttaa Beowulfia, teos ilmestyy vasta nyt ensimmäisen kerran kokonaisuudessaan suomeksi.

Beowulfin tapahtumien näyttämö on puoliksi historiallinen, puoliksi kuvitteellinen Skandinavia, jonka nummilla ja metsissä on tyyssijansa niin yli-inhimillisillä sankareilla kuin tultasyöksevillä lohikäärmeillä. Päähenkilönä on urhea soturi Beowulf, jonka taisteluja ja vääjäämätöntä tappiota runoelma kuvaa. Kuten Tolkien on Beowulfista todennut, hän ei ole tavallinen sankarilaulun sankari: "Hänellä ei ole sekavia lojaalisuussuhteita eikä onnetonta rakkautta. Hän on ihminen, ja siinä on hänelle, kuten monille, riittävästi tragediaa."

Beowulf on paitsi merkittävä historiallinen lähde myös suuri runoelma, jonka hohto ei ole himmentynyt tuhannessa vuodessa.

Teoksen ovat suomentaneet Osmo Pekonen ja Clive Tolley, jotka ovat myös kirjoittaneet teokseen johdannon ja laatineet selitykset.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäOsmo ym. Pekonen
Teoksen nimiBeowulf
KustantajaWSOY
Painovuosi2007
Painos2
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä181
AlkuteosBeowulf
Kielisuomi
Muut tekijätClive Tolley
ISBN9510224324
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -)
MuutaPienoista auringon haalistamaa sivujen yläulkoreunalla
Korkeus (mm)223
Syvyys (mm)149
Paksuus (mm)19
Paino (g)356
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja