Ostamme kirjoja

 - Suuremmat erät noudamme paikan päältä!

 

Löytyykö sinulta kirjoja, joille haluaisit löytää uuden kodin? Me ostamme erikokoisia kotikirjastoja; tarpeettomaksi jääneitä kirjoja, tilanpuutteen vuoksi ylimääräisiä kirjoja, kuolinpesän kirjoja jne. Ostamme kirjoja myös yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Noudamme kirjoja pääasiassa pääkaupunkiseudulta ja Päijät-Hämeestä (sekä siitä väliltä) - arvokirjastoja ja tuhansien kirjojen kirjaeriä kauempaakin. Jos kirjat ovat kaukana, ja sinulla on kuitenkin mahdollisuus pakata ne laatikoihin kuormalavan päälle, voimme käyttää rahtipalvelua kuljetukseen (erityisesti tällöin on hyvä, jos voit laittaa meille etukäteen kirjoistasi kuvia sähköpostiin).

 

Laaja-alaisena antikvariaattina olemme kiinnostuneita sekä kauno- että tietokirjallisuudesta ja sarjakuvista eri aihealueilta. Kysytympiä aiheita ovat mm. käsityöt, kalastus, eränkäynti, sotahistoria ja -romaanit, historia ja paikallishistoria, kansanperinne, merenkäynti, ilmailu, Lappi ja Karjala, tähtitiede, science fiction-, fantasia- ja kauhukirjallisuus, ajoneuvot, 2000-luvun ammattikirjallisuus sekä erilainen harrastekirjallisuus.

 

Seuraavista kirjoista emme valitettavasti ole kiinnostuneita (joskin voimme mahdollisesti ottaa niitä mukaan muiden kirjojen yhteydessä):

 

 -  Rikkinäiset, kostuneet tai homeelle/tupakalle haisevat kirjat (yleensä ulko/-kylmävarastoituna olevat kirjat ovat vaurioituneet pysyvästi)
 -  Kirjakerhojen ja Valittujen Palojen kirjat
 -  Yleiset tietosanakirjasarjat
 -  Kirjastojen poistokirjat
 -  Vieraskieliset romaanit (pl. fantasia-/scifi-/kauhukirjallisuus)
 -  Kioskikirjallisuus

 

Kotikäynnit

 

Suurempia kirjaeriä tulemme yleensä arvioimaan ja ostamaan paikan päälle. Kotikäynnillä pyrimme suoraan kaupantekoon, maksamme kirjat käteisellä (tarvittaessa myös tilisiirrolla) sekä kannamme ja kuljetamme ne samalla pois. Kirjoja ei tarvitse etukäteen lajitella eikä niille tarvitse varata kuljetuslaatikoita tms. sillä me hoidamme tarvittavan siirtämisen. Jos haluat pakata kirjoja valmiiksi laatikoihin, pyydämme että käyttäisit banaanilaatikoita, jotta kirjojen varastoiminen onnistuu meidän päässämme (ks. pakkaamisohje alta). Älä kuitenkaan pakkaa kirjoja, mikäli niitä on tarkoitus vielä tarkastella paikan päällä. On aina hyvä, jos kirjoista voi etukäteen lähettää sähköpostiimme kuvia niin, että kirjojen selkämysten teksteistä saa suurin piirtein selvää. Mikäli kuvien lähettäminen sähköpostiin ei onnistu, voi ne lähettää myös kuvaviestinä alla olevaan puhelinnumeroon (kuvaviesti heikentää kuvien laatua, joten suosittelemme sähköpostia).

 

Vanhojen / käytettyjen kirjojen arvot

 

Vanhan kirjan ostohintaan vaikuttavat erityisesti kirjan kysyntä/tarjonta-tilanne, kunto (kannet, sidos, sivut, kansipaperit), kansipaperien löytyminen sekä sidosasu ja painos. Uudempien kirjojen tulisi olla erittäin hyvässä kunnossa ja kansipaperien pääasiassa tallella, jotta kirjalla on jälleenmyyntiarvoa. Kirjan ikä ei suoraan kerro sen arvosta, mutta vanhemmissa teoksissa saa luonnollisesti olla ajan tuomaa patinaa sekä myös käytön jälkeä. Kaikkia kirjaeriä emme pysty ostamaan, mutta aina kannattaa kysyä.

 

Teemme pääasiassa tarjouksia kokonaisista kirjaeristä valikoimatta pelkästään parhaita päältä. Arvoihimme kuuluu vahvasti kierrättäminen ja yhteiskuntavastuu, joten pyrimme löytämään mahdollisimman suurelle osalle kirjoista uuden kodin. Meille tarpeettomat hyväkuntoiset tuplakappaleet jaetaan joulun alla vuosittaisessa hyväntekeväisyystapahtumassamme Ilmaisen kirjan päivässä (vuonna 2016 jaettiin n. 5000 kirjaa tuhannelle kävijälle). Kirjoja lahjoitetaan myös suoraan eri yhdistyksille ja hoitolaitoksille pääasiassa hyväntekeväisyystarkoitukseen. Meiltä ei mene lainkaan kirjallisuutta hävitykseen, vaan kaikille kirjoille etsitään mahdollisimman mielekäs sijoituspaikka.

Kun haluat tarjota meille arvioitavaksi kirjoja, niistä olisi hyvä olla kuvat arvioinnin helpottamiseksi.

Jos kirjat ovat hyllyssä, voit kuvata alla olevan esimerkkikuvan mukaisesti hyllyväli kerrallaan kirjojen selkämyksistä. Nimi tulisi olla luettavissa.

Näin kirjat voidaan arvioida pelkästään kuvien perusteella, ja saadaan kokonaiskuva erän laadusta ja suurudesta.

Kuvaa kirjat näin

 

Kirjalaatikoiden pakkaamisohje (jos kirjoja ei tarvitse enää tarkastella paikan päällä)

 

Kirjoja ei tarvitse pakata valmiiksi, mutta mikäli haluat nopeuttaa noutoa, toivomme että huomioisit pakatessa seuraavat asiat:

1. Pyri käyttämään ruokakaupoista saatavia banaanilaatikoita tai vastaavan kokoisia tukevia ja pinottavia laatikoita, joissa on kantokahvat (esim. Pelican Self Storagen pienimmät vihreät pahvilaatikot)

1. Pakkaa kirjalaatikko täyteen mutta älä yli laatikon reunojen (ylipakatussa laatikossa kirjat voivat vaurioitua varastoinnin aikana)

2. Voit pakata kirjoja selälleen tai kantilleen, mutta älä pakkaa lisää kirjoja kantillaan olevien päälle (kirjojen kannet tai selkämykset voivat vääntyä)

3. Älä pakkaa kirjoja erikseen laatikon kansiosaan vaan laita kansi takaisin paikoilleen (kuva 2)

Täyteen pakattu kirjalaatikkoKirjalaatikko kansineen

 

Ota yhteyttä!

Marcus Jääskeläinen

Puhelin: 050 349 6266 (klo. 8-15) - jos emme pysty vastaamaan, soitamme sinulle takaisin!

Sähköposti: hankinta(at)finlandiakirja.fi

 

* mikäli haluat soittaa, mutta et pysty puhumaan päiväaikaan, voit tarvittaessa tavoitella illalla numerosta 050 534 0568.

  Loading...