Ostamme kirjoja

 - koko Suomesta suoraan kotoa noudettuna

 

Löytyykö sinulta kirjoja, joille haluaisit löytää uuden kodin? Me ostamme erikokoisia kotikirjastoja; tarpeettomaksi jääneitä kirjoja, tilanpuutteen vuoksi ylimääräisiä kirjoja, kuolinpesän kirjoja jne. Ostamme kirjoja myös yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Kirjasi voivat sijaita missä päin Suomea vain (Ahvenanmaata lukuunottamatta) - me järjestämme niille noudon suoraan kotoa. Tällöin voit pakata kirjat valmiiksi omiin pahvilaatikoihisi tai suurempien kirjaerien kohdalla pyytää meitä toimittamaan sinulle suoraan kotiin tarvittavat pakkauslaatikot. Joissain tapauksissa kirjalaatikot on mahdollista (ja järkevää) pakata kuormalavan päälle, jolloin voimme tarvittaessa toimittaa myös lavan etukäteen. Kirjanoudoissa yhteistyökumppaninamme toimii DB Schenker. Mikäli jostain erityisestä syystä noutoa ei saada järjestettyä, ja kyseessä on suurempi kirjaerä, voimme mahdollisesti järjestää kirjojen pakkaamisen ja noudon oman henkilökunnan toimesta (pääkaupunkiseudun ja Päijät-Hämeen välillä). Voit myös halutessasi toimittaa itse kirjoja Orimattilan varastollemme (Suksitie 10, klo 8-14, ks. ajo-ohje).

 

Mitä ostamme?

Laaja-alaisena antikvariaattina olemme kiinnostuneita sekä kauno- että tietokirjallisuudesta ja sarjakuvista eri aihealueilta. Kysytympiä aiheita ovat mm. käsityöt, kalastus, eränkäynti, sotahistoria, historia ja paikallishistoria, kansanperinne, merenkäynti, ilmailu, Lappi ja Karjala, luonnontieteet, science fiction-, fantasia- ja kauhukirjallisuus, ajoneuvot, 2000-luvun ammattikirjallisuus sekä erilainen harrastekirjallisuus. Voit tarjota meille myös LP-levyjä.

 

Seuraavista kirjoista emme valitettavasti ole kiinnostuneita (joskin voimme mahdollisesti ottaa niitä mukaan muiden kirjojen yhteydessä):

 -  Rikkinäiset, kostuneet tai homeelle/tupakalle haisevat kirjat (yleensä ulko/-kylmävarastoituna olevat kirjat ovat vaurioituneet pysyvästi)
 -  Kirjakerhojen ja Valittujen Palojen kirjat
 -  Yleiset tietosanakirjasarjat
 -  Kirjastojen poistokirjat (suurempien kirjastoerien kohdalla kannattaa neuvotella kanssamme asiasta)
 -  Vieraskieliset romaanit (pl. laadukas fantasia-/scifi-/kauhukirjallisuus) - vieraskieliset tietokirjat käyvät kyllä

 

Kuinka pyytää tarjousta

Helpoin ja toimivin tapa pyytää tarjousta on ottaa kirjoista muutamia valokuvia ja lähettää ne meille osoitteeseen hankinta(at)finlandiakirja.fi. Kirjojen selkämysten kuvaaminen riittää, ja kirjat onkin hyvä kuvata suoraan kirjahyllyssä isompina erinä. Voit kuvata kirjojen selkämykset alla olevan esimerkkikuvan mukaisesti hyllyväli tai pari kerrallaan. Kirjan nimi tulisi olla luettavissa.

Halutessasi voit lähettää myös videokuvaa kirjahyllyistä. Tällöin on olennaista pysähtyä hetkeksi siirryttäessä hyllystä toiseen, jotta kamera tarkentuu selkämystekstien luettavuuden kannalta riittävästi.

Mikäli kuvien lähettäminen sähköpostiin ei onnistu, voi ne lähettää myös kuvaviestinä tai whatsappilla puhelinnumeroon 050 349 6266 (kuvaviesti heikentää kuvien laatua, joten suosittelemme sähköpostia). Mikäli tämäkään ei onnistu, voit lähettää kirjoista listauksen tai keskustella puhelimessa kirjaerän sisällöstä.

Kuvaa kirjat näin

 

Kirjojen noutaminen

Kun kirjaerän noudosta on sovittu, tilaamme yhteistyökumppaniltamme DB Schenkeriltä noutajan, joka hakee kirjalaatikot suoraan kotoa sovittuna ajankohtana. Lähetämme sinulle myös tarvittavat pakettikortit joko sähköpostitse tulostettavaksi tai tarralappuina kirjeitse. Kirjojen tulee olla pakattuna valmiiksi pahvilaatikoihin (ks. pakkaamisohje alta). Suurempiin kirjaeriin toimitamme tarvittaessa myös pakkauslaatikot suoraan kotiovelle.

Joissain tapauksissa kirjanoutoon saattaa liittyä arviokäynti paikan päällä. Tällöin pyrimme samalla tekemään kaupat kirjoista, maksamme erän käteisellä (tarvittaessa myös tilisiirrolla) sekä kannamme ja kuljetamme ne samalla pois. Kirjoja ei tarvitse etukäteen lajitella eikä niille tarvitse varata kuljetuslaatikoita tms., sillä me hoidamme tarvittavan siirtämisen. Yleensä monemminpuolisesti parempi vaihtoehto on kuitenkin kaupoista sopiminen etukäteen ja noudon tilaaminen Schenkerin välityksellä, jolloin itse noudosta tulevat kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi. Kaikkein suurimpien ja arvokkaimpien kirjakokoelmien kohdalla voi olla kuitenkin mielekkäämpää arvioida erä paikan päällä (lähinnä kirjojen tullesta Helsingistä, Espoosta, Vantaalta tai Helsinki-Lahti-väliltä).

 

Vanhojen / käytettyjen kirjojen arvot

Vanhan kirjan ostohintaan vaikuttavat erityisesti kirjan kysyntä/tarjonta-tilanne, kunto (kannet, sidos, sivut, kansipaperit), kansipaperien löytyminen sekä sidosasu ja painos. Uudempien kirjojen tulisi olla erittäin hyvässä kunnossa ja kansipaperien pääasiassa tallella, jotta kirjalla on jälleenmyyntiarvoa. Kirjan ikä ei suoraan kerro sen arvosta, mutta vanhemmissa teoksissa saa luonnollisesti olla ajan tuomaa patinaa sekä myös käytön jälkeä. Kaikkia kirjaeriä emme pysty ostamaan, mutta aina kannattaa kysyä. Joissain tapauksissa pystymme tarvittaessa järjestämään kirjoille noudon, vaikka emme pystyisi niistä kahallista korvausta maksamaan.

Teemme pääasiassa tarjouksia kokonaisista kirjaeristä valikoimatta pelkästään parhaita päältä. Arvoihimme kuuluu vahvasti kierrättäminen ja yhteiskuntavastuu, joten pyrimme löytämään mahdollisimman suurelle osalle kirjoista uuden kodin. Meille tarpeettomat hyväkuntoiset tuplakappaleet jaetaan joulun alla vuosittaisessa hyväntekeväisyystapahtumassamme Ilmaisen kirjan päivässä (vuonna 2017 jaettiin n. 8.000 kirjaa tuhannelle kävijälle). Kirjoja lahjoitetaan myös suoraan eri yhdistyksille ja hoitolaitoksille pääasiassa hyväntekeväisyystarkoitukseen. Meiltä ei mene lainkaan kirjallisuutta kaatopaikalle, vaan kaikille kirjoille etsitään mahdollisimman mielekäs sijoituspaikka. Kaikkein heikoimmatkin kirjat uusiokäytetään eristemateriaaliksi ekovillan tuotannossa.

 

Kuolinpesien kirjat

Ostamme myös kuolinpesien kirjoja, mutta ilmoitathan erikseen, mikäli kyseessä on tällainen kirjaerä. Kuolinpesän ollessa kyseessä tarvitsemme kopion perunkirjasta sekä valtakirjan pesän mahdollisilta muilta osakkailta kuolinpesän irtaimiston/kirjaerän myymiseen. Kuolinpesän ollessa kyseessä järjestämme tarvittaessa noudon myös arvottomille kirjoille.

 

Kirjalaatikoiden pakkaamisohje

Kirjoja pakattaessa pyydämme huomioimaan seuraavat asiat, jotta vältetään kirjojen vaurioituminen ja noutokustannusten nouseminen:

1. Pyri käyttämään ruokakaupoista saatavia banaanilaatikoita tai vastaavan kokoisia tukevia ja pinottavia laatikoita, joissa on kantokahvat (esim. Pelican Self Storagen pienimmät vihreät pahvilaatikot)

2. Pakkaa kirjalaatikko täyteen mutta älä yli laatikon reunojen (ylipakatussa laatikossa kirjat voivat vaurioitua varastoinnin aikana)

3. Voit pakata kirjoja selälleen tai kantilleen, mutta älä pakkaa lisää kirjoja kantillaan olevien päälle (kirjojen kannet tai selkämykset voivat vääntyä)

4. Älä pakkaa kirjoja erikseen laatikon kansiosaan vaan laita kansi takaisin paikoilleen (alla kuva 2)

5. Jos kirjojen nouto on sovittu kerrostalosta, selvitä mahdollisuus laatikoiden viemiseen valmiiksi taloyhtiön ala-aulaan. Tämä vähentää huomattavasti noutokustannuksia

Täyteen pakattu kirjalaatikkoKirjalaatikko kansineen

 

Ota yhteyttä!

Marcus Jääskeläinen

hankintapäällikkö

Puhelin: 050 349 6266 (klo. 8-15) - jos emme pysty vastaamaan, soitamme sinulle takaisin!

Sähköposti: hankinta(at)finlandiakirja.fi

 

* mikäli haluat soittaa, mutta et pysty puhumaan päiväaikaan, voit tarvittaessa tavoitella illalla numerosta 050 534 0568.

  Loading...