Pekka Mykkänen : Amerikka : hiekkaan valuvia unelmia

Alkaen 11,50 € Alkuperäinen hinta 14,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0871977

Vuosikymmen sitten yhdysvallat oli mahtava supervalta. Nyt se on takavuosia nöyrempi ja hauraampi maa, jonka maine on kansainvälisesti kyseenalaistettu. Kansalaiset ovat pettyneitä johtajiinsa, koska amerikkalainen unelma on yhä harvemman tavoitettavissa.

Yhdysvaltain poliitikkojen, asevoimien ja kansalaisten viime vuosien tekemiset ovat jättäneet jälkeensä surkeita ihmiskohtaloita. Syyskuun 11. päivän 2001 terrori-iskujen jälkeisten virheiden, epäonnistumisten ja jopa rikosten lista on niin hätkähdyttävä, että vuosikymmentä voi kutsu jopa hukatuksi.

Ongelmistaan huolimatta Yhdysvallat on maailman merkittävin valta, jota länsimaat tarvittaessa huutavat apuun. Sen puoleen kääntyivät jälleen katseet, kun mielenosoitusten aalto alkoi muokata Lähi-itää vuoden 2011 alussa.

Bonnier-palkittu toimittaja Pekka Mykkänen kuljettaa taitavasti rinnakkain suurta kertomusta Yhdysvaltojen aseman murenemisesta sekä yksittäisten ihmisten tarinoita myllerrysten keskellä.

Pekka Mykkänen on toiminut Washingtonin-kirjeenvaihtajana neljä vuotta. Hän on matkustanut maan jokaiseen 50 osavaltioon ja tutustunut poikkeuksellisen syvälliseksi suurvallan henkiseen ja taloudelliseen tilaan. Aikaisemmin Mykkänen on toiminut Aasian-kirjeenvaihtajana ja häneltä ovat aikaisemmin ilmestyneet Kiinaa käsittelevät kirjat Kiina rynnistää huipulle (2004) ja Isonenä kurkistaa Kiinaan (2006).

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäPekka Mykkänen
Teoksen nimiAmerikka : hiekkaan valuvia unelmia
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatyhteiskuntakuvaus, yhteiskuntakehitys, taloudellinen kehitys, poliittinen kehitys
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja