Pekka Peltola : Botswana : Afrikan timantti (UUSI)

Alkaen 11,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0512284

Botswanassa on mennyt hyvin jo viisikymmentä vuotta, koko itsenäisyyden ajan. Ei sotia naapureiden kanssa eikä varsinkaan maan sisällä. Botswana on noussut köyhyydestä keskituloisten maiden joukkoon eikä tarvitse kehitysapua. Lapset ovat ilmaisessa koulussa ja ilmainen terveydenhuolto toimii erinomaisesti. Maan johto on aina vaihtunut demokraattisesti ja vaalituloksia kunnioitetaan. Korruptio on Afrikan vähäisintä ja rikollisuus kohtuuden rajoissa.

Eteläisestä Afrikasta jo vuosikymmeniä kirjoittanut Pekka Peltola on tehnyt viime vuosina kolme matkaa Botswanaan selvittääkseen menestyksen syyt. Timanttien lisäksi vahvan heimokulttuurin kytkeminen osaksi paikallishallintoa on taannut Botswanan kansalaisille vaikutuskanavan itseään koskeviin asioihin. Nykypäivään vaikuttaa vahvasti myös suuri rakkaustarina. Bangwato-prinssi Seretse Khama rakastui Lontoossa englantilaiseen porvaristyttöön Ruth Williamsiin ja meni hänen kanssaan naimisiin huolimatta
kohtaamastaan raivokkaasta vastarinnasta. Kamppailu kesti 17 vuotta ja päättyi vasta kun Seretse valittiin suurella enemmistöllä itsenäistyvän Botswanan johtoon ja Ruthista tuli maan ensimmäinen nainen.

Pekka Peltola on kirjoittanut lukuisia kirjoa ja saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäPekka Peltola
Teoksen nimiBotswana : Afrikan timantti
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatyhteiskuntakuvaus, yhteiskuntakehitys, elinolot, yhteiskuntaolot
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja