Pekka Salojärvi : Kirjailija kirjoittaa, kustantaja kustantaa (ERINOMAINEN)

Alkaen 9,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0459006

Yli kuusi vuosikymmentä Gummeruksen historiaa, näköalapaikalta. Pekka Salojärvi kasvoi kustantajaksi painokoneiden ääressä Jyväskylässä. Kaarle Jaakko Gummeruksen vuonna 1872 perustama kustantamo siirtyi aivan sodan alla Mauno Salojärven hoitoon ja hieman myöhemmin omistukseen. Kustantamosta ei ollut paljon jäljellä.

Kirjailijat olivat kaikonneet, velkaa oli enemmän kuin liikevaihtoa, Helsingin toimiston uljas perintö, käsikirjoitukset, oli tungettu pahvilaatikoihin, jotka olivat vaurioituneet pommituksissa Tampereen asemalla. Isä Mauno ja äiti Ruth toteuttivat vaativan urakan kustantamon, kirjapainon ja kirjapainon kehittämisessä. Ja tänään, 135 vuotta perustamisensa jälkeen, Gummerus on ehompi kuin milloinkaan ennen.

Pekka Salojärvi kertoo kustantajantaipaleestaan kiinnostavasti ja jännittävästi, vaikeitakaan asioita kaihtelematta. Sijansa saavat ura juoksupojasta kustantajaksi, kirjan moninaiset vaiheet ja perhe-elämä unohtamatta kirjailijoita, kustantamon tukirankaa. Muistelmateosta lukee kuin jännittävää romaania.

Kirjan on toimittanut Kaija Valkonen.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäPekka Salojärvi
Teoksen nimiKirjailija kirjoittaa, kustantaja kustantaa
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatmuistelmat, kustannustoiminta, kustantajat, kustannusala
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja