Pentti Savolainen : Martti Talvela : elämän valoja ja varjoja

Alkaen 7,00 € Alkuperäinen hinta 9,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0518678

Martti Talvela (1935-1989) kuuluu suomalaisen oopperan kuuluisimpiin ja kansainvälisesti menestyneimpiin laulajiin. Hänen tiensä maailmalle lähti opiskelukaupunki Savonlinnasta, ja sinne hän myös palasi oopperajuhlien taiteellisena johtajana 1970-luvulla.

Uransa aikana Talvela ehti valloittaa äänellään niin Bayreuthin, Milanon La Scalan, Lontoon Covent Gardenin kuin New Yorkin Metropolitanin. Suurissa rooleissa viihtynyt laulaja oli kansainvälisen oopperamaailman pyörteissä ylpeä suomalaisuudestaan ja halusi aina korostaa kotimaansa kulttuurin elinvoimaa.

Martti Talvelan elämäntyötä avartava teos pohjautuu Pentti Savolaisen ja Talvelan pitkään jatkuneeseen kirjeenvaihtoon. Savolainen on haastatellut myös lukuisia Martti Talvelan ystäviä, työtovereita ja kollegoita, muun muassa Bayreuthin musiikkijuhlien pitkäaikaista johtajaa Wolfgang Wagneria ja New Yorkin Metropolitan-oopperan ylikapellimestaria James Levinea sekä presidentti Martti Ahtisaarta, jotka valottavat Talvelan persoonaa aivan uudella tavalla.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäPentti Savolainen
Teoksen nimiMartti Talvela : elämän valoja ja varjoja
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatlaulajat, elämäkerrat, musiikkielämä, oopperataide
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja