Peter Nadas : Muistelmien kirja 2 osa

Alkaen 12,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0926448

Muistelmien kirja on Péter Nádasin magnum opus, hänen proosataiteensa huipentuma. Se on loistava psykologinen romaani, joka tekee tiliä Euroopan lähimenneisyyden aaveiden, ruumiiden ja vaiettujen painajaisten kanssa.

Romaani koostuu kolmesta yhteen lomittuvasta kertomuksesta. Ensimmäisessä nuori kirjailija kuvaa kasvuvuosiaan 1950-luvun stalinistisessa Unkarissa sekä elämäänsä 1960-70-luvun Itä-Berliinissä ja onnetonta rakkauttaan saksalaiseen runoilijaan. Toisen kertomuksen kohteena on kertojan itsensä luoma hahmo, edellisen vuosisadanvaihteen hienostunut esteetti ja vallankumouksellinen anarkisti, jonka tunnekokemukset heijastelevat kertojan kokemuksia. Kolmannessa kertomuksessa näkökulma on kertojan lapsuudenystävän; tavatessaan kertojan vuosikymmeniä myöhemmin Moskovassa tämä näyttää tarjoavan objektiivisemman kuvan heidän ystävyydestään.

Nádas kuvaa teoksessaan poliittisia ja eroottisia myllerryksiä, Budapestin kansannousua, biseksuaalista ja homoseksuaalista rakkautta ja myös insestistä suhdetta ja osoittaa taitavasti, millä tavoin Keski-Euroopan historian ulkoiset paineet muovaavat päähenkilön sisäistä maailmaa. Hänen kerrontansa on äärimmäisen yksityiskohtaista ja intensiivistä. Teksti tuntuu pitävän kohteen hievahtamatta paikallaan ja tunkeutuvan koko ajan syvemmälle ja syvemmälle.

Unkarin kirjallisuuden merkkiteoksia; Itä-Euroopan henkinen historia

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäPeter Nadas
Teoksen nimiMuistelmien kirja 2 osa
AlkuteosEmlekiratok könyve
Kielisuomi
Muut tekijätHannu Launonen & Juhani Huotari
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja