Peter Nyman : Ankkalammikko (UUSI)

Alkaen 8,00 € Alkuperäinen hinta 12,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0409843

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta ne ovat harvoin tyylikkäitä. "Svenskfinland" tai "ruotsinkielinen Suomi" ovat kulmikkaita ja virallisen kuuloisia, "Muumilaakso" ja "Ankkalammikko" ajavat saman asian humoristisemmin. Svenskfinland on paitsi etelään ja länteen sijoittuva rannikkokaistale, jota ruotsinkielinen vähemmistö on asuttanut jo keskiajalta lähtien, myös mielentila. Ahvenanmaa sen sijaan on ihan oma lukunsa. Mutta onko Svenskfinland maa vai klubi? Pitäisikö suomenruotsalaisuuden määrittelyn ollakaan vain kielienemmistön keskellä porskuttavan taloudellisen, kulttuurisen ja poliittisen yläluokan yksinoikeus?

Kaksikulttuurisessa kodissa kasvanut Peter Nyman tarkastelee ilkikurisesti ruotsinkielistä Suomea ja erittelee kielikulttuurien välisiä pakollisia eroja ja kiusallisia samankaltaisuuksia. Ankkalammikko on paitsi harrastelija-antropologin matkaopas ruotsinkieliseen Suomeen myös henkisiä raja-aitoja kaatava kiihkeä pamfletti.

"Suomenkielisiä emme ole, riikinruotsalaisiksi emme tule, olkaamme siis suomenruotsalaisia."
Peter Nyman

Toimittaja Peter Nyman (s. 1966) on tv:stä tuttu vinoilija päivänpolitiikkaa satirisoivasta Uutisvuoto-ohjelmasta ja intohimoinen Arsenal-jalkapallojoukkueen kannattaja. Hän on opiskellut journalismia ja valtiotieteitä Helsingin yliopiston Social- och kommunalhögskolanissa. Nyman väittää aivotoimintansa tapahtuvan ruotsiksi, mutta osaavansa tarvittaessa uneksia suomeksikin!

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäPeter Nyman
Teoksen nimiAnkkalammikko
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatelämäntapa, identiteetti, suomenruotsalaiset, suomenruotsalaisuus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja