Raija ym. Ojala : Zodiak : uuden tanssin tähden (UUSI)

Alkaen 7,50 € Alkuperäinen hinta 12,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0297160

Zodiakin merkitys ulottuu sen piirissä tuotettujen tanssiesitysten jatkumoa syvemmälle ja koskee sekä uuden tanssin henkistä, kehollista, esteettistä ja eettistä itseymmärrystä että esittämiskulttuuria.

Korkeatasoisine kuvineen teos antaa lukijalle käsityksen siitä perinpohjaisesta muutoksesta tanssikäsityksissä, jota Zodiak Presentsin ilmaantuminen suomalaisen nykytanssin kentälle aikoinaan merkitsi. Teos paljastaa, kuinka moni-ilmeinen Uuden tanssin keskus Zodiakin profiili tällä hetkellä on. Tekijöidensä kautta Zodiak sijoittuu vahvasti paitsi suomalaisen tanssin keskiöön myös kansainväliseen kenttään. Ydinjoukon muodostivat alkuvaiheessa Sanna Kekäläinen, Kirsi Monni, Soile Lahdenperä ja Liisa Pentti.

Zodiakin syntyä, sen eri kehitysvaiheita ja toimintaa sekä nykytanssia sisältäpäin nähtynä tarkastelevat toiminnanjohtaja Raija Ojalan ja lavastaja Kimmo Takalan lisäksi koreografit Kirsi Monni, Liisa Pentti, Paula Tuovinen ja Jenni Kivelä. Raija Ojala perkaa myös Zodiakin ensi aallon koreografien tanssinäkemyksiä ja ilmaisullisia pyrkimyksiä. Koreografien ja tanssijoiden näkemykset ja kriittisetkin äänenpainot työyhteisöstään pääsevät ilmoille koreografi Liisa Risun tekemässä laajassa haastattelussa. Valosuunnittelijoiden sekä lavastajien luovan panoksen osuutta tanssiteoksen toteutuksessa pohditaan Tarja Ervastin ja Kimmo Takalan kokoamissa keskusteluissa. Antti Nykyri kirjoittaa musiikin ja äänen suhteesta liikkeeseen. Yleisötyön ja yhteisötanssin kokemuksia ja kehitysmahdollisuuksia esittelee Katja Kirsi.

Ulkopuolisen katseensa Zodiakiin kohdistavat tanssintutkija Aino Kukkonen ja tanssikriitikko Jan-Peter Kaiku nykytanssin reseptiota päivälehdissä sekä Zodiakin taiteellista profiilia käsittelevissä artikkeleissaan. Kansainvälisen näkökulman ja tuulahduksen teokseen tuovat Zodiakissa vierailleet taiteilijat, yhdysvaltalainen uuden tanssin pioneeri Deborah Hay sekä tanssin kartoittamattomia alueita tutkivat eurooppalaiset tanssintekijät, koreografi Michael Klien ja dramaturgi Steve Valk. Viimeksi mainittujen yhteisartikkeli tanssista muutoksen estetiikkana ja sosiaalisena unelmana avaa perspektiiviä 2000-luvun nykytanssin yhteisöllisiin vaikutusmahdollisuuksiin.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäRaija ym. Ojala
Teoksen nimiZodiak : uuden tanssin tähden
Kielisuomi
Muut tekijätKimmo Takala & Raija Ojala
Verokanta-
Avainsanathistoriikit, tanssi, nykytanssi, tanssiryhmät
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja