Rajaa Alsanea : Riadin tytöt

9,00 €
Ei varastossa
SKU
0920151

Saudi-Arabia on moderni ja rikas maa, mutta samaan aikaan se on perivanhoillinen ja fundamentalistinen. Riadin tytöt on romaani varakkaiden, yläluokkaisten saudinaisten elämästä, josta meillä ei selvästikään ole minkäänlaista käsitystä.

Yahoo! Group -palvelimelle aletaan lähettää kuohuttavia viestejä, jotka kertovat neljästä Riadissa asuvasta nuoresta naisesta. Gamra, Michelle, Lamis ja Sadim elävät rankassa ja rasittavassa uuden ja vanhan ristipaineessa: toisaalta heidän elämänsä on ajelua citymaastureilla ja kalliiden huulipunamerkkien vertailua, toisaalta heidän tulevaisuutensa on kahlehdittu ikivanhoihin sääntöihin, tiukkaan tulkintaan islamista sekä kiivaana jauhavaan huhumyllyyn.

Kirjan kertojan lähettämät sähköpostit saavat viestien kuvitteelliset lukijat, niin arabimiehet kuin -naisetkin, kiemurtelemaan uteliaisuudesta: kuka on tämä tyttö, joka kehtaa puhua seksistä, sovituista avioliitoista, homoudesta ja perinteisistä sukupuolirooleista näin kipinöivän röyhkeästi"

Rajaa Alsanea (s. 1982) opiskelee hammaslääketiedettä Yhdysvalloissa. Riadin tytöt on hänen esikoiskirjansa, ja se on noussut uraauurtavaksi bestselleriksi arabimaissa. Romaani ravistelee aidolla nuoren saudinaisen äänellä käsityksiä arabinaisten elämästä myös niissä 20 maassa, joihin Riadin tyttöjen oikeudet on myyty.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäRajaa Alsanea
Teoksen nimiRiadin tytöt
KustantajaAtena
Painovuosi2008
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä265
AlkuteosBanat al-Riyad
Kielisuomi
ISBN9789517965330
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -) ks. kansipaperin kunto erikseen alta
Kansipaperin kuntoPientä kulumaa reunoilla
MuutaAivan pienoista kulumaa
Korkeus (mm)221
Syvyys (mm)146
Paksuus (mm)24
Paino (g)424
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja