Riitta Jalonen : Veteen pudonneet

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0939899

Kun kuolleen isoisän vaatteet poltetaan järven jäällä, kymmenvuotiaalle Elsille jäävät muistoksi kisukarva, Lempinukke, helteinen heinäkuun iltapäivä. Ja puukko. Ne ovat kaikki isoisän lahjoja Elsille. Kisukarva on kapea oravannahka joka pyyhkii pois murheen ja ikävän. Puinen Lempinukke pysyy aina pinnalla vaikka Elsin itsensä vuolemat tikkunuket vaipuvat järven pohjaan.

Isoisä on elänyt pojastaan ja suvustaan vieraantuneena pohjanmaalaisessa tuohilattiaisessa mökissä. Siellä Elsi on hänet tavannut yhden ainoan kerran – ja nähnyt parantavan ihmeen. Eletään 1960-lukua, Elsi viettää tavallista koulutytön elämää, käy opettajalle kaupassa, leikkii naapurin Anteron kanssa. Mutta jokin isän katseessa ja äidin huokauksissa saa pahan ilman pakkautumaan Elsin sisälle ja veren valumaan nenästä. Hän tuntee isoisän muiston ja salaisuuksien painon.
Elsi kasvaa ja lakkaa leikkimästä nukeilla. Niiden sijasta hän upottaa järveen itsensä ja liftaa tuntemattomien miesten kyytiin. Turvana Elsillä on isoisän puukko, jolla hän viiltää maailmaan ääriviivoja. Riitta Jalosen Veteen pudonneet on kertomus salatusta joka siirtyy sukupolvelta toiselle. Se on myös kertomus pienen tytön kasvusta kohti aikuisuutta, matkasta jonka varrella ihminen oppii paitsi yhä uusia tapoja kokeilla elämän ja kuoleman rajoja myös pysymään vahvasti hengissä.

Riitta Jalonen on filosofian maisteri ja toimi ennen vapaaksi kirjailijaksi ryhtymistään toimittajana. Riitta Jalosen kirjailijanura alkoi vuonna 1990 nuortenkirjakilpailun voittaneella romaanilla Enkeliyöt. Yhdessä kuvittaja Kristiina Louhen kanssa tehty lasten kuvakirja Tyttö ja naakkapuu voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2004, ja se on käännetty useille kielille. Miehensä, kirjailija Olli Jalosen, kanssa Riitta Jalonen on julkaissut myös matkakirjan Irlannista. Romaani Kuvittele itsellesi mies voitti vuoden 2005 Runeberg-palkinnon.

Kertomus ihmisen tarpeesta testata kuinka elämä kantaa.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäRiitta Jalonen
Teoksen nimiVeteen pudonneet
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja