Simo Halinen : Lemmenomenia (UUDENVEROINEN)

Alkaen 5,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0104255

On vuosi 1905 ja puhelininsinööri Albin Oras on menettämäisillään morsiamensa Kreetan armenialaiselle omenatutkijalle Onnik Tsilitsianille. Albinin valtaa käsittämätön aavistus että sadan vuoden päässä tulevaisuudessa elää nainen, johon tutustuminen saattaa olla vastaus hänen ongelmiinsa. Suoran toiminnan miehenä Albin päättää tehdä asialle jotain.

Nykyajassa nuori näyttelijätär Elina Kilkkinen vapautuu sairaalasta ja saa tietää, että hänen isällään, joka katosi 70-luvulla, on ollut pieni torppa syrjäisellä seudulla. Elina matkustaa torpalle ja hylätyssä omenatarhassa, keskellä metsää, hänen elämäänsä ilmestyy vierailija mustassa puvussa.

Myös elokuvaleikkaaja Esko Oraspellolla on ongelma, joka kaipaa ratkaisua: rakastuminen laukaisee hänessä nolostuttavan taipumuksen kävellä unissa. Eräänä päivänä Esko kohtaa Pihlajasaaren vesibussissa naisen, joka väittää olevansa ruotsalainen sienitutkija, mutta jossa on jotain ärsyttävän tuttua.

Lemmenomenia on mielisairaan hauska rakkaustarina ihmisistä, jotka eivät suostu pysymään elämissä, jotka kohtalo heille on osoittanut, vaan päättävät korjata erehdyksiä tavalla, joka uhmaa kaikkia ajan ja paikan lakeja.

Lemmenomenien koomisen labyrinttirakenteen sisällä piilee tosi ja vakava ydin. Kuinka paljon meidän tulisi suojella lähimmäisiämme totuudelta? Vai onko kenties totuutta tärkeämpää rakentaa itselleen maailma, jossa rakastaminen on mahdollista?

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäSimo Halinen
Teoksen nimiLemmenomenia
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja