Simo Hämäläinen : Kätkäläinen ja kaupungin valot

Special Price 6,50 € Alkuperäinen hinta 8,50 €
Ei varastossa
SKU
0391262

Simo Hämäläisen neljäs Kätkäläis-romaani palauttaa mieliin äkkiväärän elämän ällistelijän Pietu Aholaisen. Hän asuu itäisessä Suomessa Kätkävaaran kupeessa emäntänsä Iita-Marian kanssa. Elämä maaseudulla on hiljentynyt, syrjäkylällä eletään kahden talon voimin.

Iita-Maria joutuu liukastuttuaan joulun alla kaupunkiin sairaalaan, Kätkäläinen lähtee vaimoaan katsomaan ja joutuu monenlaisiin ongelmiin tottumattomuuttaan ja äkkipikaisuuttaan. Vaikka elämä syrjäisellä vaaralla on alkanut tuntua hankalalta ja mielessä kangastella kaupungin helpompi elämä, Kätkäläinen joutuu arvioimaan kahden erilaisen maailman paremmuusjärjestyksen uudelleen.

Simo Hämäläisen romaanissa on lempeää satiiria tasa-arvokysymyksistä, maaseudun ja kaupungin asioista, sairaalabyrokratiasta, vihreään aatteeseen hurahtaneista kaupunkilaisista ja rasismista. Kätkävaaran omaperäinen ajattelija riemastuttaa, viihdyttää ja ajatteluttaa.

Simo Hämäläinen on syntynyt vuonna 1947 Pieksämäellä. Hän on opiskellut suomen kieltä ja valmistunut filosofian lisensiaatiksi. Hän on työskennellyt mm. toimittajana ja suomen kielen lehtorina Joensuun yliopistossa. Vuonna 1995 hän sai valtion 15-vuotisen kirjailija-apurahan ja on nykyisin vapaa kirjailija. Kätkäläisestä on tehty suosittu televisioelokuva, ja Hämäläisen näytelmiä on esitetty lukuisissa kesäteattereissa ympäri Suomen.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäSimo Hämäläinen
Teoksen nimiKätkäläinen ja kaupungin valot
KustantajaGummerus
Painovuosi2006
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä256
Kielisuomi
ISBN9512072467
Kuntoluokitus (K1-K5)K4- (erinomainen -)
MuutaSelkämyksessä hieman vinoutta
Korkeus (mm)208
Syvyys (mm)143
Paksuus (mm)25
Paino (g)364
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja