Sirpa Talka : Perheen ruokavuosi

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0131343

Sirpa Talka muistetaan muhkeasta kakkukirjasta Tee hyvä kakku (2006), jota kiitettiin innostavaksi ja monipuoliseksi. Samat mainesanat pätevät Talkan uuteen teokseen, nyt mukana vain on makeiden leivonnaisten lisäksi ehtaa kotiruokaa.

Perheen ruokavuosi on läpikotaisin kotimainen ruokakirja. Se on jaettu neljään osaan vuodenaikojen mukaan ja kunakin sesonkina keskitytään sille tyypillisiin ruokiin ja hyviin raaka-aineisiin. Ruokavuoden aikana käytetään laaja-alaisesti lihaa eri muodoissaan, juureksia keitoissa ja lisukkeina, sieniä, kalaa ahvenesta loheen, paljon vihanneksia ja yrttejä.

Supisuomalaisuutta kirjassa edustavat joka kodin ateriarepertuaariin kuuluvat karjalanpaisti, siskonmakkarakeitto, janssoninkiusaus, mokkapalat ja mansikkakakku. Reilu ja rento linja jatkuu hernerokalla, pyttipannulla ja jauhelihakastikkeella. Pyhinä herkutellaan sherrykantarelleilla, kylmäsavusiialla, lohipiiraalla ja tuulihatuilla. Taitavasti Talka ottaa myös vaikutteita muista maista, kuten Italiasta, Kreikasta ja Amerikasta. Hän uudistaa tuttuja ohjeita maistuvammiksi jalostaen pannukakun valkosuklaalla, sein sinapilla ja lihapullat fetajuustolla. Poroakin käytetään mukavasti uudella tavalla teeleivissä ja pastan kera.

Vaihtelevuutta perheen aterioihin etsivä kotikokki löytää kirjasta erinomaisen valikoiman arkeen sopivia ruokia, jotka valmistuvat puolessa tunnissa. Teoksessa on muistettu myös välipalat ja kesäiset mökkiherkut eikä kirja jätä juhlien suunnittelijaakaan pulaan. Ohjeissa Talka välttää tiukkapipoisuutta ja kannustaa käyttämään valmiita kastikkeita tai pakasteita tarpeen vaatiessa. Hyvää ruokaa voi tehdä vähällä vaivalla - turhia nipottamatta!

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäSirpa Talka
Teoksen nimiPerheen ruokavuosi
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatruokaohjeet, keittokirjat
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja