Sofi Ym. Oksanen : Kaiken takana oli pelko : kuinka Viro menetti historiansa ja miten se saadaan takaisin

Alkaen 18,50 € Alkuperäinen hinta 20,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
1106603

Mitä neuvostomiehitys ja sovjetisaatio merkitsivät Viron asukkaille? Miksi neuvostoterrorin uhrit eivät voineet puhua kokemuksistaan julkisesti? Millaisten disinformaatiokampanjoiden kohteeksi Viro on joutunut? Miten ihmiset selvisivät joukkotuhoon ja pelkoon perustuvassa järjestelmässä?

Kaiken takana oli pelko -artikkelikokoelma antaa vastauksia näihin kysymyksiin sekä valottaa rautaesiripun takaista todellisuutta Viron ja Baltian näkökulmasta. Maaliskuussa 2009 tulee 60 vuotta Viron maaliskuun kyydityksistä ja 20 vuotta Berliinin muurin murtumisesta, kylmän sodan loppumisesta. Vaikka muurin murtumisen myötä sortui myös neuvostodiktatuuri, miehitysten purkamisen prosessi on pitkä ja jatkuu yhä.

Kirjan ovat toimittaneet kirjailija Sofi Oksanen ja toimittaja, kirjailija ja elokuvaohjaaja Imbi Paju. Teoksen kirjoittajiin kuuluu suomalaisia, virolaisia, vironvenäläisiä, yhdysvaltalaisia, englantilaisia ja venäläisiä asiantuntijoita ja todistajia. Oksasen ja Pajun lisäksi kirjassa ovat mukana esimerkiksi Aigi Rahi-Tamm, Tauno Tiusanen, Mikael Enckell, Jukka Rislakki, Edward Lucas ja Anne Applebaum.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäSofi Ym. Oksanen
Teoksen nimiKaiken takana oli pelko : kuinka Viro menetti historiansa ja miten se saadaan takaisin
Kielisuomi
Muut tekijätSofi Oksanen & Imbi Paju
Verokanta-
Avainsanatpoliittinen historia, poliittiset vainot, kommunismi, miehitys
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja