Taina Teerialho : Kesän tunnit : Gravelin laskuopin mukaan

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 10,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0137447

Yhdeksän naista ilmoittautuu pienen satakuntalaisen kansanopiston järjestämälle arkunveistokurssille. Kurssia vetävän Handen valtaa pian epäily, kuinka selvitä kaiken maailman hankalista kysymyksistä ja "akkamaisuuksista". Apunaan ujohkolla puuseppämestarilla on onneksi myötäelävä herrasmies, vanhempi kisälli Gravel, jolla on silmää kaikelle kauniille ympärillään.

Arkun rakennus alkaa omien muistokirjoitusten laadinnasta ja mittojen laskennasta. Kohta jo vasarat paukkuvat, vannesahat pureutuvat puuhun ja ruuvit puristavat runkojen liimasidoksia tiukemmiksi. Yksinkertaiseen elämiseen tottuneilla ammattimiehillä on kuitenkin kestämistä oppilaidensa tiiviin tarkkailun alla.

Opetuspäivät kansanopistolla ovat pitkiä ja pölynkatkuisia. Niinpä levottomat naiset alkavat kohta mieluilla kylän harvojen kuppiloiden suuntaan. Jopa Hande saa hetkeksi hellittää Marja-vaimonsa sairaalloisen mustasukkaisuuden piinasta ottaessaan kyytiin autonsa starttimoottorin korjanneen persoonallisen viehkon naisoppilaan. Elämä on kuitenkin liian lyhyt pitkään kukkimiseen, ja vapaudella on hintansa.

Kaikkine vikoineen, vaivoineen, haluineen ja heikkouksineen kansanopiston naiset toteuttavat haaveitaan nikkaroidessaan itsensä näköistä viimeistä leposijaa. Maaseudun viipyilevässä rauhassa valheiden ja salaisuuksien alta kuoriutuu lopulta ihminen, joka itsessään on kaunis ja eleetön kuin puuarkku.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäTaina Teerialho
Teoksen nimiKesän tunnit : Gravelin laskuopin mukaan
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja