Tuomas Tepora : Sinun puolestas elää ja kuolla : Suomen liput, nationalismi ja veriuhri 1917-1945

Alkaen 14,00 € Alkuperäinen hinta 14,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
1014454

Itsenäisyyttä tavoitelleet suomalaiset taistelivat kiivaasti 1900-luvun alussa, millaisen lipun alla kansan tulisi kokoontua. Fennofiilien sinivalkoisen lipun vaihtoehtoja olivat ruotsinkielisten punakeltainen ja työväen kokopunainen lippu. Kun valinta oli tehty, siniristilipusta tuli koko kansan lippu vasta monien vaiheiden jälkeen.

Sinun puolestas elää ja kuolla -teoksessa keskitytään vuosiin 1917-1945, jolloin syntyivät tutut liputusperinteet ja siniristilippuun liitetyt merkitykset. Sisällissodassa, sotien välisenä aikana ja toisessa maailmansodassa Suomen lippua ja työväen lippuja käytettiin niin kansakuntaa erottavien kuin yhdistävien tapahtumien välineenä. Hallitsevaksi piirteeksi lippukulttuurissa nousi lopulta käsitys yhteisestä uhrista, jota lipun kunnioittamisella muistettiin. Millaisten uhrien kautta lippu sai merkityksensä? Teos avaa lippukysymyksen kautta oven sitä laajemman kysymyksen tarkastelulle. Miksi uhraamisella on niin tärkeä sija kansallisaatteessa"

Historiantutkija Tuomas Tepora kirjoittaa suomalaisuuden vahvimmasta symbolista, joka on tärkeä myös nykysuomalaisille. Miten suomalainen isänmaallisuus rakentui, ja kuinka kansakunnan jakamat tunteet isänmaallisuudesta tiivistyivät juuri siniristilippuun? Suomen lipun historian kautta avautuu taatusti keskustelua herättävä näkökulma suomalaisuuteen.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäTuomas Tepora
Teoksen nimiSinun puolestas elää ja kuolla : Suomen liput, nationalismi ja veriuhri 1917-1945
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanatmerkitykset, kansallisliput, liput, liputus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja