Tuula-Liina Varis : Irma

Alkaen 3,50 € Alkuperäinen hinta 8,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0122076

Irma haluaa olla ehjä, kokonainen nainen. Mutta kun hänet näkee ja kokee neljä eri ihmistä neljässä eri kohtauksessa ja neljässä eri iässä, voiko näistä havainnoista muodostua niin harmoninen kuva kuin Irma haluaisi: Millainen ihminen on se Irma, joka vierailee vastavapautuneessa Baltian maassa vuonna 1991? Miten Irmaa tulkitsee rakastaja, jonka hän kohtaa Kreikassa syvän laman aikaan ja rakastuu hullaannuttavasti"

Millaisen Irman tapaa leskeksi jäänyt, elämänsä "armovuotta" elävä entinen aviomies ja yhteisten lasten isä Helsingissä vuosituhannen vaihteessa? Kenet vanhuuden kynnykselle ehtinyt Irma näkee, kun hän katsoo peiliin vuonna 2006?

Vaikka rakkaus jättää, odotukset pettävät ja oma ruumiskin niskuroi, Irma haluaa tuntea olevansa oman elämänsä hallitsija; ei heijastus toisten peilissä vaan se, joksi itse itsensä kokee. Onko tämä mahdollista, kysyy lukija, mutta Variksen psykologisoimaton kerronta jättää vastaamisen lukijan harteille.

Joensuussa asuvalla Tuula-Liina Variksella on naisen mielenmaiseman tarkastelijana terävä silmä, joka uskaltaa katsoa ihmisen arimpiin toiveisiin. Ymmärtäväinen ote tuo mukanaan ironian siivittämän, lempeän huumorin ja tavoittaa myös ihmisen teoissa piilevän absurdin. Hänen edellinen romaaninsa Vaimoni sai Johtolanka-palkinnon vuonna 2005. Novellikokoelma Toshiro Mifunen tiikeri (2005) oli Savonia-palkintoehdokkaana.

"Tuula-Liina Variksen kuvaus ja kieli on taitavaa. Se on omalla tavallaan kevyttä, muttei kuitenkaan kepeää, vaan ihmiskuvaukset ovat riipaisevia", kirjoitti Terhikki Linnainmaa Satakunnan Kansassa Toshiro Mifunen tiikeristä.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäTuula-Liina Varis
Teoksen nimiIrma
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja