Valeri Panjuskin : Mihail Hodorkovski : hiljaisuuden vanki : tarina siitä, miten ihminen Venäjällä muuttuu vapaaksi ja mitä siitä seuraa hänelle (UUSI)

Alkaen 6,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0119940

Kirja on kuvaus Mihail Hodorkovskin (s. 1963) tiestä Komsomol-johtajasta perestroikan ajan pankkiiriksi ja öljy-yhtiön saneeraajaksi sekä häneen kohdistuneesta ajojahdista, jonka seurauksena Hodorkovski tuomittiin yhdeksäksi vuodeksi vankilaan.

Teos on samalla tärkeä katsaus Venäjän 1990-luvun historiaan. Se käy läpi yksityistämisen, suuromaisuuksien muodostumisen, oligarkkien yhteydet Jeltsinin hallintoon ja ajan politiikkaan. Lainsäädäntö oli sekavassa tilassa, ja ainoa tapa saada firmat toimimaan oli oikoa mutkissa. Putinin tultua valtaan haluttiin suitsia suuromistuksen avulla hankittu poliittinen ja mediavalta, ja Hodorkovskista saatiin näyttävä uhri.

Kirja käy läpi upporikkaan Hodorkovskin elämää sekä menestyksen päivinä että vankila-ajalta. Kirja sisältää hänen ainutlaatuisia kirjeitään vankilasta

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäValeri Panjuskin
Teoksen nimiMihail Hodorkovski : hiljaisuuden vanki : tarina siitä, miten ihminen Venäjällä muuttuu vapaaksi ja mitä siitä seuraa hänelle
AlkuteosUznik tisiny
Kielisuomi
Verokanta-
Avainsanathenkilöhistoria, liikemiehet, henkilökuvat, oligarkia
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja