William Shakespeare : Timon Ateenalainen (UUSI)

Alkaen 16,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
1207636

Varakas mesenaatti Timon kylvää varoituksista huolimatta rahojaan onnenonkijoille. Hän on niin avokätinen, että joutuu itse velkoihin, mutta on varma, että saa vuorostaanapua avustetuilta. Toisin käy: yksi toisensa jälkeen torjuu Timonin pyynnöt. Hän järjestää pidot ja ilmaisee mielipiteensä vieraista tarjoamalla pelkkää vettä, jonka roiskii heidän päälleen. Timon lähtee vihoissaan Ateenasta ja asettuu luolaan erakoksi. Hän löytää sattumalta kulta-aarteen, ja raha tuo taas pyytäjät mukanaan. Timon antaa kultaa mm. sotapäällikkö Alkibiadeelle, joka kantaa kaunaa Ateenalle.

Timon on kuitenkin viisaampi kuin ennen, ja enin kulta päätyy Flavius-palvelijalle, koska tämä on ainoa hänen tuntemansa rehellinen ihminen

Timonista sukeutuu iän myötä armoton ihmisvihaaja.Kun Alkibiades aikoo vallata Ateenan ja tuhota kaikki Timonin vihamiehet, metsästä löytyy Timonin hauta, jossa on sanat "Nielköön jälkipolvet ruton nielu!" Alkibiades solmii sittenkin rauhan ateenalaisten kanssa.

Terävänäköinen tarina pohjautuu Plutarkhoksen elämäkertoihin. Suomennos on Lauri Siparin, joka sai WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon 2010.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäWilliam Shakespeare
Teoksen nimiTimon Ateenalainen
AlkuteosTimon of Athens
Kielisuomi
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja