Xiaolu Guo : Pieni punainen sanakirja rakastavaisille (UUSI)

Alkaen 5,50 € Alkuperäinen hinta 12,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
0088693

Xiaolu Guon esikoisromaani on kirjoitettu väärin. Aikamuodot ovat väärin, kielioppi päin honkia, sanat hukassa. Kaksi maailmaa ja kulttuuria, eurooppalainen ja kiinalainen, törmäävät toisiinsa, ja siitä syntyy erinomaisen hauska romaani, joka luotaa syvältä niin kulttuurieroja kuin rakkauttakin.

Kiinalainen Z. saapuu Lontooseen ja alkaa opetella kieltä vanhempiensa vaatimuksesta. Ymmärtääkseen kieltä paremmin hän täyttää pientä sanakirjaansa kirjoittaen kustakin hämmennystä ja ihmetystä herättävästä sanasta yhden luvun, jossa hän itse on päähenkilönä. Kun Z. tapaa miehen, joka sanoo "tervetuloa kotiini", Z. ottaa kohteliaisuuden kirjaimellisesti ja muuttaa miehen asuntoon.

Pieni punainen sanakirja rakastavaisille on intensiivinen ja romanttinen tarina kahdesta rakastavaisesta, joilla ei ole yhteistä kieltä ja joiden suhteella ei ole ennakko-oletuksia, sääntöjä tai rajoituksia. Samalla kun Z saa kielen rakkauden avulla, rakkaus-sanalle löytyy hämäriäkin merkityksiä, joita ei ole kirjoitettu Z:n suppeaan sanakirjaan.

Xiaolu Guo syntyi vuonna 1973 eteläkiinalaisessa kalastajakylässä. Hän on opiskellut elokuvan tekemistä Pekingissä ja työskennellyt sekä käsikirjoittajana, kirjailijana että ohjaajana. Vuonna 2002 Xiaolu muutti Lontooseen ja alkoi kirjoittaa päiväkirjaansa englanniksi, mistä syntyi tämä kirja. Romaani oli vuonna 2007 Orange Prize Shortlist -ehdokas. Kirjaa käännetään parhaillaan 11 kielelle.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäXiaolu Guo
Teoksen nimiPieni punainen sanakirja rakastavaisille
AlkuteosA concise Chinese-English dictionary for lovers
Kielisuomi
Muut tekijätUlla Lempinen
Verokanta-
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja