Yasmina Khadra : Osattomien Olympos (ERINOMAINEN)

10,50 €
Ei varastossa
SKU
0466800

Osattomien Olympoksella eivät juhli jumalat vaan yhteiskunnan laitaporukka. Juopot, yksinäiset ja asunnottomat ovat rakentaneet meren rannalla sijaitsevalle kaatopaikalle kotinsa kuka tyhjään asuntovaunuun, kuka kuljetuskonttiin. Porukan johtajahahmo on banjoa soittava Silmäpuoli-Ach, jonka vanavedessä kulkee hidasjärkinen, uskollinen nuorimiesJuniori. Kaatopaikalla vallitsee omanlaisensa demokratia, jota järkyttää ulkopuolisen, mystisen hahmon Ben Adamin ilmestyminen joukkoon.

Ben Adam julistaa tulleensa pelastamaan jätevuorelle kadonneet sielut ja mullistaa yhteisön elämän. Benin rohkaisemana Ach avautuu Juniorille entisestä elämästään. Hän saa Juniorin vakuuttuneeksi siitä, että ulkomaailmassa voi odottaa rakkaus, elämän tärkein asia. Juniori lähtee matkaan ja palaa lopulta takaisin, muuttuneena miehenä.

Khadra kuvaa lämpimällä tavalla ihmisen haaveita vapaudesta, toivoa paremmasta ja pakoa todellisuudesta. Kirjailija, oikealta nimeltään Mohamed Moulessehoul (s. 1955) on entinen Algerian armeijan upseeri, joka muutti Ranskaan ja asuu nykyisin Aix-en-Provencessa. Kirjailijanuransa alussa hän otti käyttöön vaimolta lainatun feminiinisen salanimen Yasmina Khadra välttyäkseen armeijan sensuurilta. Suomeksi häneltä on aiemmin julkaistu romaanit Kabulin pääskyset, Attentaatti ja Bagdadin kutsu.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäYasmina Khadra
Teoksen nimiOsattomien Olympos
KustantajaWSOY
Painovuosi2010
Painos1
SidontaSidottu kansipaperein (kovakantinen)
Sivumäärä185
AlkuteosL'Olympe des infortunes
Kielisuomi
SarjaAikamme kertojia
Muut tekijätLotta Toivanen
ISBN9789510377819
Kuntoluokitus (K1-K5)K4+ (erinomainen +)
Korkeus (mm)213
Syvyys (mm)136
Paksuus (mm)19
Paino (g)294
VerokantaMarginaaliverotus
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja