Anna Ekström : Pata porisemaan
Lähde makuseikkailulle patojen yltäkylläiseen, aromaattiseen maailmaan! Oppainasi ovat 101 houkuttelevaa valmistusohjetta eri puolilta maailmaa.
Pataruoka on edullista ja selkeää ruokaa, joka täyttää nälkäisenkin vatsan. Lisäksi se on mitä mukavinta seurusteluruokaa. Raaka-aineet voi pilkkoa hyvissä ajoin - loraus viiniä ja ripaus yrttejä maan ja maun mukaan, kansi padan päälle ja ruoka porisee kypsäksi kuin itsestään. Hitaasti hautuneessa padassa liha on mehevimmillään ja maut pehmeimmillään. Jos mukaan jaksaa leipoa pehmeän leivän, tulee liemi pyyhityksi viimeistä pisaraa myöten.
Resepteissä ovat mukana kaikki maukkaimmat pataklassikot gulassista burgundinpataan ja stroganoviin, jambalaijasta vatkuliin ja osso bucoon. Väriä antavat thaimaalaiset, intialaiset, kiinalaiset, etiopialaiset ja pohjoisafrikkalaiset maut ja mausteet. Kokeile vaikka etiopialaista watia tai istanbulilaista munakoisopataa!
Categories | |
---|---|
Author | Anna Ekström |
Title | Pata porisemaan |
Original title | Alla dessa härliga grytor |
Language | Finnish |
Coauthors | Eija Kämäräinen & Martin Löf |
Tax Class | - |
Keywords | ruokaohjeet, keittokirjat, pataruoat |