Anna-Leena Härkönen : Juhannusvieras

As low as €4.50 Original Price €6.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-JUHA-8F1619

Juhannusyö. Istumme Sailan kanssa pitkissä yöpuvuissa pirtin penkillä ja syömme hapankorppua helteessä pehmenneen voin kanssa.

Risto katsoo suoraan minuun, juuri hymyilemäisillään. - Varo ettet satuta ittees, hän sanoo. - Miten niin? - Älä satuta ittees niihin leivänkulmiin, ne on terävät. Sydämeni paisuu. Odotan hetken ennen kuin syön taas. En halua rikkoa tätä hetkeä tekemällä yhtään liikettä.

Kesän alussa Tuija saa kirjeen Sailalta. Tuijan "varaäiti" Enni on huonossa kunnossa ja sisarukset ovat päättäneet järjestää hänelle 80-vuotisjuhlat. Edellisestä vierailusta on kulunut kymmenen vuotta, Ristinojalla vietetyistä nuoruuden kesistä vielä pitempään. Vaikka Saila on yhtä nauravainen kuin ennenkin ja naapurin Villen huulet kiihkeät, moni asia on muuttunut. Mummola on purettu, Enni makaa sairaalan sängyssä, Ristolle maistuu enemmän viina kuin elämä.

Kun Tuija ja siskokset asettuvat saman pöydän ääreen, nostalgisen kesäparatiisin kulissit murenevat. Heinän tuoksuun ja kesäöitten kuulauteen sekoittuu tummia värejä. On annettava todellisten muistojen tulla, vaikka ne tekevät kipeää.

Anna-Leena Härkönen (s. 1965 Limingassa) on kuulunut kulttuurielämämme huippuihin niin kirjailijana, käsikirjoittajana kuin näyttelijänäkin siitä lähtien, kun hänen romaaninsa Häräntappoase palkittiin J. H. Erkon rahaston palkinnolla vuoden 1984 parhaana esikoisteoksena. Hän on julkaissut kuusi romaania, novelli-, lauluteksti- ja kirjoituskokoelmia ja ruokaohjekirjan sekä toimittanut rakkauslaulujen valikoiman. Härkösen teoksista ja käsikirjoituksista on tehty useita elokuva-, televisio- ja näytelmäsovituksia.

More Information
Categories
AuthorAnna-Leena Härkönen
TitleJuhannusvieras
LanguageFinnish
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja