Anu Hopia : Kuplivaa kemiaa : kiehtovat juomat kotikaljasta kombuchaan

€24.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-KUPL-07FA9C

Paahteisen pähkinäistä kahvia, makunystyröitä kipristävää limsaa, makeanhimoa hellivää marjamehua – elämämme perustana toimiva vesi muuntuu moneksi, kun siihen uutetaan toisia aineita tai kun sitä sekoitetaan sopivassa suhteessa vaikkapa etanoliin. Maistuvia juomia syntyy myös, jos antaa hiivojen ja bakteerien temmeltää lasissa. Ilman näitä apureita emme voisi nauttia esimerkiksi kuohuviinistä tai kaakaosta. Kuplivaa kemiaa paljastaa, miten molekyyleistä syntyy parahultainen seos, jossa ovat tasapainossa makua, väriä, tuoksua, kihelmöintiä tai muuta mukavaa tuntemusta tuottavat ainekset. Teoksessa käydään läpi tuttuja juomia ja niiden kenties vähemmän tunnettuja piirteitä sekä historiaa. Juomien valmistukseen liittyviä kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja ei ole aiemmin kuvattu näin kutsuvasti. Miksi olut ei maistu oluelta ilman humalaa? Mistä vihreän teen heinäinen maku johtuu? Mitä rypäleiden solukoista vapautettu neste käy läpi matkallaan viiniksi"

More Information
Categories
AuthorAnu Hopia
TitleKuplivaa kemiaa : kiehtovat juomat kotikaljasta kombuchaan
LanguageFinnish
CoauthorsPekka Lehtonen
Tax Class-
Keywordsvalmistus, historia, alkoholijuomat, kemia, juomat, kemialliset ilmiöt, Kemi, aistinvarainen arviointi, elintarvikekemia, alkoholittomat juomat, molekyyligastronomia, molekyylit, maku (aineen ominaisuudet), drycker, alkoholdrycker, tillverkning, livsmedelskemi, kemiska fenomen, sensorisk bedömning, alkoholfria drycker, smak (materiens egenskaper), molekyler, molekylgastronomi
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja