Ari Saastamoinen : Räävitöntä! : pompejilaisia graffiteja

€19.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-RAAV-BED5F8

Lähes kaiken meille säilyneen antiikin kirjallisuuden kirjoittivat yläluokan miehet. Sen sijaan vuonna 79 Vesuviuksen purkauksessa tuhoutuneen Pompejin tuhkan alla säilyneet seinäkirjoitukset tarjoavat kurkistuksen tavallisten ihmisen arkeen ja ajatuksiin heidän itsensä kertomana.

Toisin kuin ylevät kirjalliset lähteet, seinäkirjoitukset ovat suoraa ja sensuroimatonta puhetta 2000 vuoden takaa ja herättävät antiikin ihmiset eloon ennennäkemättömällä tavalla. Seinäkirjoitusten skaala ulottuu herkistä ja kirjallisesti kunnianhimoisista rakkausrunoista räävittömään vessahuumoriin ja ostoslistoista ilotyttöjen mainoksiin.

Ystävyyssuhteitaan ihmiset pitivät yllä muun muassa raapustamalla terveisiä tutuilleen, mutta eri aiheista saattoi seinille syntyä myös pitkiä viestiketjuja. Suurta kansanhuvia, gladiaattoritaisteluita, kommentoitiin herkästi - jopa kuvien kera - ja etenkin seksiä käsiteltiin laajasti ja kiertelemättä.

Räävitöntä! näyttää herkullisella tavalla, kuinka vähän ihmisten ajatukset, kiinnostuksen kohteet ja ilmaisutavat ovat muuttuneet. Teos on ainoa suomenkielinen kokoelma antiikin Rooman ajan seinäkirjoituksia.

More Information
Categories
AuthorAri Saastamoinen
TitleRäävitöntä! : pompejilaisia graffiteja
LanguageFinnish, Latin
Tax Class-
Keywordshistoria, kulttuurihistoria, sosiaalihistoria, antiikki, aiheet, graffitit, asukkaat, kansanelämä, epigrafia, piirtokirjoitukset, graffiti, gladiaattorit, antiken, kulturhistoria, socialhistoria, invånare, folkliv, inskrifter, epigrafi, romerska medborgare, ämnen (områden), gladiatorer, roomalaiset (Rooman valtakunta)
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja