Ari Turunen : Raakaa voimaa : suomalaisen jäänmurtamisen tarina

As low as €9.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-RAAK-DB9EFD

60. leveyspiirin pohjoispuolella asuu vain kymmenen miljoonaa ihmistä. Heistä yli puolet on suomalaisia. Kovina talvina koko Pohjanlahti ja iso osa Itämerestä jäätyvät, joten suomalaisten ainoa keino selviytyä on jään murtaminen - ja se vaatii osaamista ja todella raakaa voimaa.

Raakaa voimaa kertoo suomalaisten jäänmurtajien tarinan ja esittelee voimakkaat erikoisalukset ja niihin liittyvien keksintöjen historian. Murtajasta Urhoon ja Kontiosta Nordicaan jäänmurtajat ovat taistelleet äärimmäisissä olosuhteissa kiveäkin kovempaa ja arvaamatonta jäätä vastaan. 360 astetta kääntyvät ruoripotkurit otettiin ensin käyttöön jäänmurtajissa, mutta nyt ne ovat kaikissa risteilyaluksissa. Perä edellä jäätä murtavat DAS-laivat ovat suomalainen keksintö. Puolet maailman kauppalaivoista kulkee Wärtsilän moottoreilla. Kirjassa esitellään myös suomalaisten Venäjän arktiselle alueelle suunnittelemat jäätä murtavat alukset.

200-sivuinen teos esittelee suomalaista osaamista yli 300 kuvan voimalla. Ammattikuvaajat ovat viettäneet laivoilla viikkoja vangitakseen alusten miehistön kiehtovan arjen. Kova työ hoidetaan tarkasti ja osaavasti siitä isoa numeroa tekemättä.

More Information
Categories
AuthorAri Turunen
TitleRaakaa voimaa : suomalaisen jäänmurtamisen tarina
LanguageFinnish
CoauthorsPetja Partanen
Tax Class-
Keywordsmeriliikenne, laivanrakennus, jäänmurtajat, talvimerenkulku, jääliikenne, jäänmurto, jäänmurtopalvelut
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja