Eva Maria Chapman : Viktoria Mullova : rakkaus ja musiikki

As low as €9.00 Original Price €11.50
In stock
Only %1 left
SKU
P-VIKT-B58D72

Nuoruudessaan Viktoria Mullova oli neuvostojärjestelmän kirkas lupaus. Hän hätkähdytti maailmaa loikkaamalla KGB:n silmien alta Suomesta Ruotsiin ja sieltä Yhdysvaltoihin. Pakonsa aluksi hän jätti Stradivariuksen hotellin sängylle ja lähti suomalaisen toimittajan avustamana pakomatkalle, mukanaan vain jousi ja soittajanlahjansa.

Tässä kirjassa Mullova kertoo itse lapsuudestaan Neuvostoliitossa, loppuun asti vaarallisesta loikkauksestaan ja siitä kuinka hän loikattuaan joutui kasvamaan uuteen elämään. Hän jakoi pakolaisuuden tuomia tuskia toisten pakolaisten, Rudolf Nurejevin ja Mstsislav Rostropovitsin kanssa ja rakastui lopulta kapellimestari Claudio Abbadoon.

Mullovan loikkaustarina koskettaa suomalaisia ja muistuttaa meitä lähihistoriamme synkemmästä puolesta. Mutta se on ennen kaikkea henkilökohtainen kertomus ainutlaatuisesta ja tinkimättömästä taitelijasta, joka lopulta löytää rakkauden ja pääsee palaamaan synnyinmaahansa.

"Viktorialla olisi voinut olla säihkyvä, loikanneen tytön romanttiseen tarinaan perustuva teennäinen ura. Mutta hän on aivan liian hyvä muusikko tyytyäk seen siihen" - Esa-Pekka Salonen kirjan aloittavassa lainauksessa.

More Information
Categories
AuthorEva Maria Chapman
TitleViktoria Mullova : rakkaus ja musiikki
Original titleFrom Russia to love
LanguageFinnish
Tax Class-
Keywordsviulistit, huippumuusikot
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja