Heikki Patomäki : Uusliberalismi Suomessa : lyhyt historia ja tulevaisuuden vaihtoehdot

As low as €9.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-UUSL-572498

Suomessa juuri kukaan ei tunnustaudu uusliberalistiksi. Silti Suomea on jo pian parikymmentä vuotta uudistettu Ronald Reaganin ja Margaret Thatcherin oppien mukaisesti. Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professorin Heikki Patomäen teos selittää tämän paradoksin ja sen syyt.

Suomen viimeaikainen historia on vain yksi muunnelma maailmanlaajuisesta uusliberalisaatiosta, joka pohjimmiltaan on itse itseään vahvistava tapahtumaketju. Uusliberalismin alkuperä on pienissä tapahtumissa ja valinnoissa, joiden vaikutukset ovat kasautuneet ja ohjanneet maailman huolestuttavalle polulle.

On tärkeää selvittää, kuinka uusliberalismi tuli Suomeen, mikä sen oppi ja visio oikein on ja mitkä sen todelliset vaikutukset ovat. Tässä kirjassa pohditaan myös tulevaisuuden vaihtoehtoja. Onko kansallisvaltio-Suomen aika jo ohi? Millaisia mahdollisia eurooppalaisia ja globaaleja tulevaisuuksia suomalaisilla on edessä? Millainen on Suomi ja maailma uusliberalismin jälkeen?

More Information
Categories
AuthorHeikki Patomäki
TitleUusliberalismi Suomessa : lyhyt historia ja tulevaisuuden vaihtoehdot
LanguageFinnish
Tax Class-
Keywordsdemokratia, talouspolitiikka, taloushistoria, politiikka, kansantalous, hyvinvointivaltio, skenaariot, aatehistoria, Liberalismi, tulevaisuus, kansainvälinen politiikka, yhteiskuntafilosofia, kansainvälinen talous, globalisaatio, globaali hallinta, poliittinen taloustiede
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja