Ingemo Fröberg : Det här är min mat

Ingemo Fröberg’s award-winning cookbook highlights cherished traditional recipes and beloved treats from Gårdsboden, with a focus on local ingredients and artisanal baking.
Kenelle: For those interested in baking and traditional recipes.
Detta är en kokbok med historia och recept som prisbelönta mathantverkaren och landsbygdsföretagaren Ingemo Fröberg ärvt, samlat eller skapat.
I boken avslöjar Ingemo många av sina knep och favoriter samt recepten till några kakor, bröd och bullar som bakas i Gårdsbodens bageri. Lokala råvaror och traditionella recept har alltid varit en hjärtesak för Ingemo. Att lokalproducerat ofta är ett miljövänligt val är viktigt.
Tillsammans med hennes man Henrik odlar de släktgården Fräsars i södra Kyrkslätt.
I 30 år har de även drivit gårdsbutiken Gårdsboden i Kyrkslätt, med både gårdsbageri och café. Gårdsboden är redan ett begrepp som samlar lokalbefolkningen och sommargäster från när och fjärran till sina evenemang. Gårdsbodens rikliga och lockande utbud är både egna och lokalt producerade produkter.
Ingemo Fröberg är mångfaldigt prisbelönt för sina bakverk. Bland annat vann hennes råghålkaka guld i finska mästerskapet i mathantverk 2022. 2018 vann hennes maltlimpa brons i FM, nu avslöjar hon limpans recept i denna bok!
Bokens fotograf och redaktör är prisbelönta kokboksförfattaren och fotografen Daniela Andersson (Best in the World/Best of the Best of 25 Years, Gourmand Cookbok Awards 2021).
Priser:
Årets Svenska Måltidslitteratur 2024 i kategorin Nordisk måltidslitteratur
Finalist i två kategorier i Gourmand World Cookbook Awards 2024 (Photography och Farm to Table)
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Ingemo Fröberg |
Co-authors | Photographs by: Daniela Andersson |
Title | Det här är min mat |
Keywords | Gårdsboden, baka, gårdsbageri, kokbok, leivonta, lokala råvaror, lähiruoka, maatilapuoti, maltlimpa, mathantverkkeittokirjat, perinnereseptit, traditionella recept |