Julia Blackburn : Billie Holiday : muistoja jazzin kuningattaresta

€14.50
In stock
Only %1 left
SKU
P-BILL-E6AF65

Harvasta jazzlaulajasta on tullut Billie Holidayn kaltainen ikoni. Billien kanssa hyppää heti kättelyssä kiiltokuvaimagon taakse ja päästää lukijan laulajan iholle. Äänessä ovat Holidayn henkilökohtaisesti tunteneet ihmiset: pianistit ja tanssijat, parittajat ja nistit, rakastajat ja huumekytät, tuottajat ja kriitikot.

Jokainen kertoo tarinan omasta Billiestään ja avaa ainutkertaisia näköaloja tähden elämään. Ystävät kertovat laulajan hankalasta isäsuhteesta ja kappaleiden synnystä, poikaystävät ja muusikkokollegat muistelevat sitä huumeiden ja prostituution leimaamaa maailmaa, johon Billie ajautui, musta diileri kauhistelee raakalaismaista tapaa jolla laulajaa kohdeltiin ja kaikki sutenööreistä työtovereihin avautuvat omasta suhteestaan Lady Dayhin. Näistä muistoista rakentuu henkilökuva kiehtovasta, kompleksisesta ja arvoituksellisesta naisesta, joka tiesi mitä halusi ja mistä piti - vaikka legenda toisin väittääkin.

Mukaansatempaava, loisteliaasti kirjoitettu teos valottaa Holidayn ainutlaatuista lahjakkuutta ja kovaa kohtaloa, jazzmaailmaa riivannutta huumeongelmaa ja muita viihdemaailman lainalaisuuksia sekä kirjan kirjoittamiseen sisältynyttä dramatiikkaa. Teoksen toimittamisen aloittanut Linda Kuehl päätyi kesken urakan itsemurhaan, mutta hänen henkensä on läsnä haastatteluissa, joiden pohjalta Blackburn kirjoitti tämän harvinaislaatuisen elämäkerran.

Julia Blackburn on kirjoittanut aiemmin tietokirjat Charles Waterton, The Emperor’s Last Island ja Daisy Bates in the Desert sekä romaanit The Book of Color ja The Leper’s Companions, jotka olivat Orange-palkintoehdokkaina.

More Information
Categories
AuthorJulia Blackburn
CoauthorsAntti Eerikäinen
TitleBillie Holiday : muistoja jazzin kuningattaresta
Original titleWith Billie
LanguageFinnish
Tax Class-
Keywordslaulajat, elämäkerrat, muusikot, jazz
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja