Kamila Shamsie : Kartanpiirtäjä

As low as €5.00 Original Price €6.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-KART-49910D

Sydänystäviksi syntyneet Karim ja Raheen täydentävät toistensa lauseita, puhuvat anagrammein ja nukkuvat nikama nikamaa vasten. Kuin sisko ja veli he ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa ja Karachiin, kaupunkiin joka on väkivaltainen, likainen, korruptoitunut, elävä, rohkea ja ennen kaikkea koti.

Kartoista pakkomielteisen kiinnostuneen Karimin perhe muuttaa Lontooseen paetakseen Pakistanin levottomuuksia, ja Karim ja Raheen erkaantuvat toisistaan vuosikausiksi. Etnisen väkivallan jälleenvärittämä kesä saa aikuisiksi kasvaneet ystävykset kohtaamaan viimein taas toisensa - ja joukon ravisuttavia totuuksia, joilta on ollut helpompi sulkea silmät.

"Kansakunnan syntymävuoden 1947 ja vuoden 1995 välille, täsmälleen meidän alkumme ja nykyhetkemme puoliväliin, osuu vuosi 1971, josta minä en tiedä juuri mitään - paitsi että silloin oli sota, ja Itä-Pakistanista tuli Bangladesh, ja että silloin me varmaan syyllistyimme hirvittäviin tekoihin, koska niistä on pitänyt vaieta näin tyystin. Onko meidät mykistänyt häpeä kun hävisimme sodan - vai syyllisyys siitä mitä yritimme voittaa""

Kiihkeä, koskettava ja riemukas Kartanpiirtäjä on rakkauslaulu Karachille. Kamila Shamsie osoittaa, että mitä tahansa maailmassa tapahtuukin, emme saa unohtaa sitä monimutkaista sotaa, jota käydään sydämissämme.

More Information
Categories
AuthorKamila Shamsie
TitleKartanpiirtäjä
Original titleKartography
LanguageFinnish
CoauthorsKristiina Drews
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja