Kotisaaret : Suursaari, Lavansaari, Tytärsaari, Seiskari

€80.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-KOTI-439266

Rajan taakse jääneiden ulkosaarten - Suursaaren, Tytärsaaren, Lavansaaren ja Seiskarin - tarinat kiehtovat tämän päivän ihmisiä. Suursaaressa kävijät voivat yhä sielunsa silmin kuvitella, miten matkailijat 1930-luvulla nauttivat hiekkarannoista ja Kasinon komeudesta. Kotisaaret-kirjan mukana voi tehdä matkan eilispäivään, ulkosaarten iloihin, suruihin, arjen työhön ja herkkiin juhlahetkiin.

Toimittaja Ulla-Maija von Hertzen on koonnut teokseensa näillä saarilla asuneiden, lapsuutensa ja nuoruutensa maisemat vuonna 1939 menettäneiden ihmisten tarinoita siitä, millaista elämä saarilla ennen oli. Arkipäivän luovuus auttoi ihmisiä selviämään, samoin kunnioitus merta ja luontoa kohtaan. "Älä pelkää merta, kunnioita sitä", kiteytti suursaarelainen Väinö Raanti suuren opetuksen lapsilleen.

Kotisaaret kuljettaa lukijansa menneeseen maailmaan myös valokuvien myötä. Kirjassa on mukana yli kymmenen ihmisen tarinat ja heidän valokuva-albumiensa aarteita.

Ruokaakin kirjan sivuilla valmistetaan, esimerkiksi männynparkin päällä kuivattuja kuorenkaloja, ja maistellaan saarien murresanoja. Tiesitkö, että hietahärkä tarkoitti laiskanpulskaa ihmistä?

More Information
Categories
TitleKotisaaret : Suursaari, Lavansaari, Tytärsaari, Seiskari
LanguageFinnish
CoauthorsMartti Turtola & Ilmari Eskola ym.
Tax Class-
Keywordshistoria, luovutetut alueet, elintavat, saaristot, saaristolaiset, saaret
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja