Markku Turunen : Hyvä Joel (LIKE NEW)

As low as €8.00 Original Price €15.00
In stock
Only %1 left
SKU
0062660

Hyvä Joel on elämäkertaromaani suuresta suomalaisesta kirjailijasta Joel Lehtosesta, jonka syntymästä tulee marraskuussa 2006 kuluneeksi 125 vuotta.

Markku Turusen romaanissa Joelia katsovat naiset. Papinleski Augusta Wallenius ottaa ojanpenkalta löydetyn lapsen kasvatikseen ja kouluttaa hänet. Sylvia Avellanista tulee Joelin rakastajatar. Lydia Thomasson ryhtyy sairaalloisen kirjailijan taloudenhoitajaksi ja päätyy hänen vaimokseen.

Joel haluaisi hyväksyä sukujuurensa, äitinsäkin, mutta haaveet yhteiselämästä veljen perheen ja äidin kanssa eivät toteudu. Menestynyt kirjailija ei löydä tasapainoa elämäänsä sen enempää synnyinseudultaan Savosta, Helsingin kulttuuripiireistä kuin laajoilta ja lukuisilta ulkomaanmatkoiltaankaan.

Lapsuutensa Savonlinnassa, Lehtosen maisemissa, kasvanut Turunen on perehtynyt klassikkokirjailijan elämään ja teoksiin. Hänen kiinnostuksensa aiheeseen lähtee hylätyn lapsen kokemuksesta, joka varjostaa Joelin elämää loppuun asti.

Hyvä Joel onkin paitsi kertomus kirjailija Joel Lehtosen elämästä myös romaani ihmisestä, jolle lapsuudenkokemukset ovat kipeät. "Minkä te teette yhdelle näistä pienimmistä, sen te teette minulle."

Markku Turunen on syntynyt Suonenjoella ja asunut Savonlinnassa ja Joensuussa. Nykyisin hän on asettunut Tampereelle vapaaksi kirjailijaksi. Hän on julkaissut aikaisemmin yksitoista kirjaa, joista yksi on novellikokoelma, yksi nuortenkirja ja muut romaaneja. Lisäksi hän on kirjoittanut kuunnelmia, näytelmiä ja tv-käsikirjoituksia.

More Information
Categories
AuthorMarkku Turunen
TitleHyvä Joel
LanguageFinnish
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja