Markus Partanen (toim.) : Rytmihäiriöitä : uuden Suomi-jazzin nousu

As low as €15.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-RYTM-ADBE1D

Suomalainen jazzelämä on viriilimpää ja monimuotoisempaa kuin koskaan aiemmin. Tämä kirja kertoo, miksi.

Cool! Hip! Shake! Dig! Ylen Jazzradion tuottaja Markus Partanen on koostanut teoksen, jota on kaivattu. Rytmihäiriöitä - Uuden Suomi-jazzin nousu esittelee ja analysoi maamme jazzkulttuurissa 90-luvulla alkanutta huimaa kehitystä, jonka ansiosta suomalainen jazzelämä on viriilimpää ja monimuotoisempaa kuin koskaan aiemmin.

Kirjan laajin ja tärkein osa on uuden jazzkulttuurin luoneiden muusikoiden tarina. Haastateltavina on parisenkymmentä keskeistä, tyylillisesti erilaista ja eri-ikäistä muusikkoa, mm. Juhani Aaltonen, Jukka Perko, Raoul Björkenheim, Tapani Rinne, Tuomo Prättälä, Verneri Pohjola ja Emma Salokoski. Laajempien henkilökuvien lisäksi teoksessa on runsas kattaus lyhyitä tietopaketteja yhtyeistä ja muusikoista.

Muusikoiden ohessa kirjassa esitellään mm. levy-yhtiöiden vetäjinä sekä pedagogeina jazzkulttuurimme kehitykseen vaikuttaneita toimijoita. Tarkastelussa on myös se, miten suomalainen jazz on saanut jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla. Kirjassa kerrotaan Ravintola Juttutuvassa syksyllä 1997 alkaneen Rytmihäiriöklubin tarina: klubi on ollut tärkeä näköalapaikka varsinkin nuoremman muusikkosukupolven esiinnousulle.

More Information
Categories
AuthorMarkus Partanen (toim.)
TitleRytmihäiriöitä : uuden Suomi-jazzin nousu
LanguageFinnish
Tax Class-
Keywordsmuusikot, henkilökuvat, jazz, haastattelut
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja