Pekka Hako (toim.) : Rautavaara & Franck : keskusteluja ja kirjoituksia

€8.50
In stock
Only %1 left
SKU
P-RAUT-2BEC31

Lukuisia musiikkielämäkertoja ja ooppera-aiheisia teoksia kirjoittanut Pekka Hako on koonnut nuoren ja vanhan mestarin keskusteluja ja kirjoituksia, jotka musiikin lisäksi käsittelevät heidän elämäänsä ja uraansa. Kokenut mestarisäveltäjä Einojuhani Rautavaara kertoo avoimesti dramaattisesta sairastumisestaan ja ihmeellisestä parantumisestaan; lahjakas nuori kapellimestari Mikko Franck puolestaan muistelee lapsuutensa loputonta sairaalakierrettä, musiikillista heräämistään ja kansainvälisen kapellimestariuransa alkua.

51 vuoden ikäerosta huolimatta muusikoilla on paljon yhteistä. Kun Rautavaara ensimmäisen kerran kuuli Franckin johtavan hänen musiikkiaan, hän kuiskasi yleisön edessä kapellimestarille: "Näin minä olen sen aina halunnut kuulla." Franck puolestaan on tunnustanut: "Jos olisin säveltäjä, säveltäisin hyvin samanlaista musiikkia kuin Einojuhani."

Rautavaara & Franck on merkittävä näkökulma kahden lahjakkaan musiikintekijän maailmaan. Kokoelman helmenä on Einojuhani Rautavaaran ennen julkaisemattomia runoja Wienin-opiskeluvuosilta 1950-luvulta.

More Information
Categories
AuthorPekka Hako (toim.)
CoauthorsEinojuhani Rautavaara & Mikko Franck
TitleRautavaara & Franck : keskusteluja ja kirjoituksia
LanguageFinnish
Tax Class-
Keywordsmuistelmat, säveltäjät, kapellimestarit, henkilökuvat
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja