Pirjo Hassinen : Isänpäivä

As low as €2.50 Original Price €6.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-ISAN-651712

"Kun kirjoissani tapettiin nainen, se oli puukotuksen tai kuristamisen tai ampumisen hetkellä aina Marja. Sillä hänestä minä olin riippuvainen taiteellisesti ja vähän muutenkin, vaikken ollut koskenut häneen sormellanikaan eropäätöksen jälkeen."

Yö. Huoltoaseman baari. Vakiopöytä. Olli Pengerin kynästä kirpoavat murhat ja raiskaukset tuhruiselle servietille. Ex-vaimonsa Marjan avulla bestseller-dekkarikirjailija on onnistunut luomaan täydellisen päähenkilön, komisario Juhani Tähdön, jonka väkivaltainen ja kuolemantäyteinen maailma on alkanut vietellä Pengeriä.

Kunnes se tapahtuu oikeasti. Pengerin pojan Raulin osallisuus henkirikokseen pakottaa kirjailijaisän katsomaan kuolemaa uudesta näkökulmasta. Äkkiä kuoleman sattumanvaraisuus - ja viihdyttävyys - onkin kohtuutonta. Kriisin syvyys yllättää kaikki, ja muuttaa kaiken.

"Hän tekee inhimillisille tunteille ruumiinavauksen tavalla, johon häntä aiemmin ei ole tainnut yhtä kirkkaasti kyetä kuin Maria Jotuni." - Aamulehti Pirjo Hassisen Finlandia-ehdokkaana 2004 olleesta romaanista Kuninkaanpuisto.

"Nyt Hassinen käyttää draamoista tuttua yllätys ratkaisua, joka sitoo kaksi erillistä tarinaa yhteen hätkähdyttävällä mutta ei yhtään ontolta tuntuvalla tavalla. Aikaisemmissa kirjoissaan hän on usein viljellyt vastaavia, hiukan shokeeraavia keinoja, mutta tämä romaani perustelee ihmeetkin. Siinä on Hassiselle uudenlaista eeppistä malttia, joka taitaa olla ennen muuta menneisyyteen ulottuvan perspektiivin tulosta. Hänen intensiteettinsä kertojana ei ole tästä hiukkaakaan kärsinyt. Kuninkaanpuisto on imevä, hirveä ja kiehtova romaani, varmaan hänen parhaitaan - ja samalla tietysti meikäläisen nykyproosan ehdotonta kärkeä." - Pekka Tarkka, Helsingin Sanomat.

More Information
Categories
AuthorPirjo Hassinen
TitleIsänpäivä
LanguageFinnish
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja