Ravitsemustiede

A comprehensive and updated overview of nutrition science and clinical nutrition, including the latest research in nutrigenomics and the role of gut microbiota.
Suitable for: For students and professionals in medicine and nutrition, including doctors, nutrition experts and healthcare staff.
Ravitsemustiede-kirjan uudistettu 8. painos tarjoaa perustiedot ravitsemustieteestä ja kliinisestä ravitsemuksesta. Kirja sisältää kattavasti nykytiedon ravitsemuksen eri osa-alueista.
Kirja käsittelee ravitsemusfysiologian perusteet kuvituksin. Tämä osio on päivitetty ravitsemusgenomiikan ja epigenetiikan näkökulmista. Uutta ovat immunologian ja suolistomikrobiston merkitystä aineenvaihdunnalle ja terveydelle käsittelevät luvut.
Kirjassa esitellään uusin tieto sairauksien ehkäisystä ja hoidosta ravitsemuksen keinoin sekä tarkastellaan ravitsemusta elinkaaren eri vaiheissa. Vanhenevan väestön ravitsemusongelmat huomioidaan omassa uudistetussa luvussaan.
Kirjassa luodaan katsaus kansanravitsemuksen kehitykseen ja nykyravitsemukseen Suomessa. Kirjassa on uusi luku kasvis-, trendi- ja etnisistä ruokavalioista sekä ravitsemuksesta ja liikunnasta - kaikki asioita, jotka tulevat usein esille myös terveydenhuollon ammattilaisen työssä. Kirjassa kerrotaan myös lyhyesti elintarvikkeiden valvonnasta.
Ravitsemustiede on tarkoitettu ensisijaisesti lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelijoille, lääkäreille, ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuoltohenkilöstölle. Myös muut ravitsemuksesta kiinnostuneet saavat siitä arvokasta tietoa.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Coauthors | Antti Aro & Marja Mutanen ym. |
Co-authors | Edited by: Marja Mutanen, Harri Niinikoski, Ursula Schwab and Matti Uusitupa |
Title | Ravitsemustiede |
Keywords | ravitsemus ravitsemustiede ravitsemushoito ravitsemusfysiologia ruoka |