Sami Hiltunen & Tuomas Tanttu : HelsinkiMenu : Highlights of the Finnish Gastronomic Year
As low as €11.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-HELS-8B6A7D

HelsinkiMenu : Highlights of the Finnish Gastronomic Year esittelee modernin suomalaisen ruokakulttuurin, sesonkien parhaat raaka-aineet ja huippukokkien ainutlaatuiset menut ympäri vuoden. Tämä visuaalisesti upea keittokirja juhlistaa ravintolakulttuurin uutta nousua ja kotimaisen ruoan monipuolisuutta.
Suitable for: Turisteille, matkamuistoksi, liike- ja yrityslahjaksi sekä kaikille suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille.
Takakansi
A great revival is taking place in the Finnish restaurant culture. We are witnessing the rise of a new generation of young chefs who are proud of the excellent Finnish ingredients that are available and are ready to interpret Finnish traditions in the light of what they have learned in the wide world.This book pays homage to those responsible for these new Finnish gastronomic trends, the chefs and small local food producers. It divides the year into twelve distinctive months and presents high-quality, mouthwatering menus devised by sixteen chefs to represent the finest fare available in each month. The recipes contain clear instructions and are easy to follow even in a home kitchen thanks to the attractive illustrations.
All the menus were originally proposed in connection with the highly successful HelsinkiMenu project that began in the year when the city was the Cultural Capital of Europe.
Esittely
HelsinkiMenu on yksi kultturipääkaupunkivuoden hankkeista ja jäi sen jälkeenkin näkyväksi osaksi pääkaupungin kulinaarista tarjontaa. HelsinkiMenun tavoitteena on edistää ruokakulttuuria, tehdä suomalaista gastronomiaa tunnetuksi ja tuoda esiin laadukkaita suomalaisia raaka-aineita kasvattamalla niiden osuutta ravintoloiden ruokalistoilla. HelsinkiMenun taustavoimina toimivat Finfood - Suomen Ruokatieto Ry ja Helsingin kaupunki.HelsinkiMenu-kirja julkaistaan samanaikaisesti sekä suomeksi että englanniksi. Kirja sopii matkamuistoksi turisteille ja liike- ja yrityslahjaksi. Se on monipuolinen tietopaketti nykyaikaisesta suomalaisesta ruoasta kenelle tahansa. Sitä tarvitsee myös jokainen joka joutuu työnsä puolesta tekemisiin ulkomaalaisten kanssa. HelsinkiMenu-kirja on ensisijaisesti keittokirja. Ruokaohjeissa on käytetty kulloisenkin sesongin tyypillisimpiä raaka-aineita. Ohjeet on mitoitettu neljälle hengelle ja ne ovat toteutettavissa kohtuullisesti varustetussa kotikeittiössä. Kirja on vahvasti visuaalinen, kaikista ruoka-annoksista on kuva ja lisäksi kirjassa on tunnelmakuvia Helsingistä ja ravintoloista.
Helsingin ravintola- ja ruokakulttuuria esitellään lyhyesti kirjan alussa. Jokaisen ravintolan kokki tai keittiömestari on valmistanut kolmen tai neljän ruokalajin menyyn, jossa on käytetty ravintolan kohdekuukauteen liittyvän sesongin raaka-aineita.
Suomalainen lähiruoka, kala, riista ja muut metsän antimet, poro, juustot, leipä, marjat ja viinit esitellään kirjassa. Vaikka kirjan nimi on HelsinkiMenu, raaka-aineet ovat eri puolilta maata ja erityisesti on suosittu pientuottajien tuotteita.
Suomalaisen ruokavuoden parhaat mestarien tapaan.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
| Categories | |
|---|---|
| Author | Sami Hiltunen & Tuomas Tanttu |
| Title | HelsinkiMenu : Highlights of the Finnish Gastronomic Year |
| SKU | P-HELS-8B6A7D |
