Simone de Beauvoir : Mandariinit 2

Out of stock
Only %1 left
SKU
P-MAND-2E7BB3

Simone de Beauvoirin suuri aikalaisromaani Mandariinit 1-2 julkaistaan uutena painoksena Beauvoirin juhlavuoden kunniaksi.

Mandariinit ilmestyi Ranskassa vuonna 1954 ja sille myönnettiin arvostettu Prix Goncourt -kirjallisuuspalkinto. Se on edelleen Beauvoirin romaaneista tunnetuin ja kiitetyin. Mandariinit saa alkunsa riemukkaasta ilohuumasta juuri vapautetussa Pariisissa. Beauvoir on itse sanonut kirjoittaneensa teoksen intohimoisesti, ja sen kerronnassa on vahva koetun ja eletyn tuntu. Sen henkilöissä voi nähdä piirteitä Beauvoirista itsestään sekä hänen lähipiiristään, kuten Jean-Paul Sartresta, Albert Camus'sta ja Maurice Merleau-Pontysta.

Beauvoir kuvaa rohkein ja rehellisin vedoin sodanjälkeisen Ranskan näköalojen avautumista ja suuntautumista tulevaisuuteen, älymystön ideologisia ristiriitoja, toiveita ja pettymyksiä. Teoksessa käsitellään filosofian, journalismin, teatterin ja kirjallisuuden tapoja kuvata aikakauden muutoksia ja tunnelmia. Beauvoir pohtii myös vastuun kysymyksiä: vastuu yksityisellä ja yhteiskunnallisella tasolla ohjaa henkilöitä tavoittamaan tulevaisuutta, jota varjostaa uuden sodan pelko.

More Information
Categories
AuthorSimone de Beauvoir
TitleMandariinit 2
Original titleLes mandarins
LanguageFinnish
Tax Class-
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja