Helene Johansson : Leipä
Hyvän leivän leipomiseen ei ole oikotietä: se vaatii aikaa ja parhaat mahdolliset raaka-aineet. Mutta vaivannäkö palkitaan aidoilla mauilla ja juuri oikeallakoostumuksella, joka on kuin aamulla leipomosta noudetulla leivällä!
Kirja esittelee innostavasti leivonnan perusasiat ammattilaisen, tukholmalaisen Brunkebergsbakerin Heléne Johanssonin johdattelemana: taikinan vaivaamisen, hapantaikinan valmistamisen, juuren säilyttämisen sekä leivän oikeaoppisen kohottamisen. Leivän ja sille sopivan ruoan yhdistäminen on samankaltainen taitolaji kuin oikean viinin valitseminen, ja siihen annetaan herkullisia vinkkejä - kuten myös inspiroiviaideoita leipiin lisättävistä mausteista. Leipään voi lisätä esimerkiksi maltaita, cashewpähkinöitä, luumuja, puolukoita, juustoa, jalapenoa tai oliiveja.
Johansson suhtautuu ruokaan ja leivontaan intohimoisesti, ja hänen ohjeidensa avulla sekä kokemattomampi että haasteita haluava kotileipuri oppii uutta ja onnistuu.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Helene Johansson |
Coauthors | Elina Uotila |
Title | Leipä |
Original title | Bröd från Brunkebergs bageri |
Keywords | ruokaohjeet, keittokirjat, leipä |