Jukka Rantala : Näinkö historiaa opitaan?

€19.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-NAIN-D918E3

Millaisia ovat historian opiskelu ja opetus nykyisessä peruskoulussa ja lukiossa"
Kouluhistoria on aina jakanut mielipiteitä: joillekin se on tarkoittanut vuosilukujen pänttäämistä, toisille se on ollut kiehtovien tarinoiden aarreaitta. Muodostuvatko oppituntien sisällöt edelleen opettajien luennoista ja merkkitapahtumien ulkoluvusta, vai onko perinteiset oppikirjat heitetty nurkkaan ja opettamisvastuu siirretty digitaalisille sisällöille"

Näinkö historiaa opitaan? kertoo konkreettisten ja hätkähdyttävienkin esimerkkien avulla nykyisestä historian kouluopetuksesta ja suomalaisten nuorten kyvystä omaksua historiallista ajattelua. Teoksessa pohditaan, millainen historianopetus olisi mielekästä 2020-luvun Suomessa.

Parhaimmillaan historian opiskeleminen vahvistaa kriittisiä tiedonkäsittelyvalmiuksia ja tukee nuoria valeuutisten maailmassa. Loputtomassa tapahtumavirrassa on hyvä oppia löytämään erilaisia syitä ympäröivän maailman ilmiöille ja pohtimaan niiden vaikutuksia. Kouluhistoria pitäisikin ymmärtää tärkeänä kansalaistaitona.

More Information
Categories
AuthorJukka Rantala
TitleNäinkö historiaa opitaan?
LanguageFinnish
CoauthorsMarko Van den Berg & Najat Ouakrim-Soivio ym.
Tax Class-
Keywordshistoria, lukio, tulkinta, peruskoulu, terminologia, identiteetti, opetus, kasvatus, ajattelu, pedagogiikka, käsitteet, historiankirjoitus, oppikirjat, käytäntö, oppiaineet, tiedonlähteet, historiankäsitys, ylioppilaskirjoitukset, ainedidaktiikka
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja