Jukka Rantala : Näinkö historiaa opitaan?

17,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-NAIN-D918E3

Millaisia ovat historian opiskelu ja opetus nykyisessä peruskoulussa ja lukiossa"
Kouluhistoria on aina jakanut mielipiteitä: joillekin se on tarkoittanut vuosilukujen pänttäämistä, toisille se on ollut kiehtovien tarinoiden aarreaitta. Muodostuvatko oppituntien sisällöt edelleen opettajien luennoista ja merkkitapahtumien ulkoluvusta, vai onko perinteiset oppikirjat heitetty nurkkaan ja opettamisvastuu siirretty digitaalisille sisällöille"

Näinkö historiaa opitaan? kertoo konkreettisten ja hätkähdyttävienkin esimerkkien avulla nykyisestä historian kouluopetuksesta ja suomalaisten nuorten kyvystä omaksua historiallista ajattelua. Teoksessa pohditaan, millainen historianopetus olisi mielekästä 2020-luvun Suomessa.

Parhaimmillaan historian opiskeleminen vahvistaa kriittisiä tiedonkäsittelyvalmiuksia ja tukee nuoria valeuutisten maailmassa. Loputtomassa tapahtumavirrassa on hyvä oppia löytämään erilaisia syitä ympäröivän maailman ilmiöille ja pohtimaan niiden vaikutuksia. Kouluhistoria pitäisikin ymmärtää tärkeänä kansalaistaitona.

Lisätietoja
Tuoteryhmä
TekijäJukka Rantala
Teoksen nimiNäinkö historiaa opitaan?
Kielisuomi
Muut tekijätMarko Van den Berg & Najat Ouakrim-Soivio ym.
Verokanta-
Avainsanathistoria, lukio, tulkinta, peruskoulu, terminologia, identiteetti, opetus, kasvatus, ajattelu, pedagogiikka, käsitteet, historiankirjoitus, oppikirjat, käytäntö, oppiaineet, tiedonlähteet, historiankäsitys, ylioppilaskirjoitukset, ainedidaktiikka
☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja