Juuri nyt : suomalaisen keittiön uudet klassikot
Uutta suomalaista ruokaperinnettä parhaimmillaan. Huippuravintola Juuren sapasreseptit nyt yksissä kansissa.
Ravintola Juuri on astellut suomalaisen ruokakulttuurin etujoukoissa jo kymmenen vuotta ja synnyttänyt samalla uusia kotimaisiin raaka-aineisiin nojaavia klassikoita. Suomalainen keittiö pohjaa talonpoikaiseen traditioon, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa arkisia makuja. Juuren maut ovat täyteläisen runsaita, nostavat raaka-aineet jalustalle ja vievät kielen mennessään. Ei ihme, että Juuri valittiin Vuoden ravintolaksi vuonna 2010. Suomalainen ruoka ei ole ollut koskaan näin hyvää!
Kirjan reseptit tulevat suoraan ravintolan sydämestä: Ilja Björs on Juuren ravintoloitsija ja sapasten kehittäjä, Antti Ahokas Juuren keittiöpäällikkö ja Jukka Nykänen Juuren keittiömestari. Tekstit ovat viini- ja ruokakirjoittaja Arto Koskelon käsialaa. Graafisesta ilmeestä vastaa graafikko Mika Wist, valokuvista Riitta Sourander.
Categories | |
---|---|
Title | Juuri nyt : suomalaisen keittiön uudet klassikot |
Language | Finnish |
Coauthors | Arto Koskelo & Jukka Nykänen ym. |
Tax Class | - |
Keywords | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, ruokakulttuuri, ruoat, ruoka, gastronomia, ravintolat, ohjeet |