Tuija Tuomaala (suom.) : Gluteenitonta herkullista
Helppoja ja herkullisia ohjeita gluteenittomiin pääruokiin, lisäkkeisiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin.
Gluteeni on viljan sisältämä valkuaisaine, joka joillekin ihmisille aiheuttaa keliakiaksi nimetyn suolistosairauden. Viimeisten sadan vuoden aikana on kehitetty tehoviljelyyn soveltuvia viljalajikkeita, etenkin vehnälajikkeita, joiden valkuaispitoisuus on suuri. Tämä on johtanut keliakiaoireiden lisääntymiseen.
Keliakiaa hoidetaan ruokavaliolla, mutta gluteenittoman dieetin noudattaminen ei tarkoita, että pitäisi viettää tunteja tekemällä monimutkaista ja mautonta ruokaa. Hankittuaan vähän tietoa ja käyttämällä hiukan mielikuvitusta voi nauttia niin ruoanlaitosta kuin syömisestä edelleen rajoituksista huolimatta.
Kirjan ohjeista on apua myös juhlien järjestäjille!
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Tuija Tuomaala (suom.) |
Title | Gluteenitonta herkullista |
Original title | The gluten-free cookbook |
Keywords | ruokaohjeet, ruokavaliot, erikoisruokavaliot, keliakia, Tuija Tuomaala |