Ann Fernholm : Totuus hiilihydraateista : mitä jokaisen karppaajan tulisi tietää
35,00 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-TOTU-84134F

Ann Fernholm tarkastelee hiilihydraattien terveysvaikutuksia uudessa valossa ja nostaa esiin niiden merkityksen painonhallinnassa sekä kansanterveydessä.
Kenelle: Kiinnostunut laihduttamisesta, vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja terveysvaikutuksista.
Ann Fernholm nostaa kiivaana vellovan karppauskeskustelun aivan uudelle tasolle. Muotidieettien sijaan on aika tarkastella niitä vaikutuksia, joita jatkuvasti koholla oleva verensokeri aiheuttaa ihmiselle ja koko kansanterveydelle.
Tärkeänä terveyden mittarina on pidetty 1950-luvulta saakka matalia kolesteroliarvoja. Sotien jälkeen uusitut ravitsemussuositukset ovat jatkuvasti kehottaneet vähentämään rasvan syöntiä. Tämän piti auttaa kansanterveydellisesti suurimpaan ongelmaan - ylipainoon sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Toisin kävi - lihavuusepidemia ja diabetes ovat karkaamassa käsistä.
Fernholm on kaivautunut suorastaan salapoliisin ottein virallisten ravitsemussuositusten aihealueille ihmettelemään, mikä meni vinoon meille jo vuosikymmeniä markkinoidussa suosituksessa. Mikä pohjimmiltaan vaikutti ja miksi ne eivät lainkaan tehoa? Miksi laihtuminen ei onnistu, vaikka rasvaa syödään vähemmän kuin koskaan aiemmin? Tuloksena on ravisuttava teos siitä, miten syömämme ruoka voi aiheuttaa erilaisia vaivoja ja sairauksia - tai päinvastoin: miten elää terveempää elämää oikean ruokavalion avulla.
Ann Fernholm on ruotsalainen biokemian tohtori, freelance -journalisti ja tv-toimittaja. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Dagens Nyheterin tiedetoimituksessa ja tv-kanava UR:n tiedeohjelmasarjan emäntänä. Hän on kotimaassaan kysytty luennoitsija ja moderaattori. Fernholmin erikoisaloja ovat lääketiede ja luonnontieteet. Vuonna 2012 hänet valittiin Ruotsissa vuoden tiedetoimittajaksi.
Tärkeänä terveyden mittarina on pidetty 1950-luvulta saakka matalia kolesteroliarvoja. Sotien jälkeen uusitut ravitsemussuositukset ovat jatkuvasti kehottaneet vähentämään rasvan syöntiä. Tämän piti auttaa kansanterveydellisesti suurimpaan ongelmaan - ylipainoon sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Toisin kävi - lihavuusepidemia ja diabetes ovat karkaamassa käsistä.
Fernholm on kaivautunut suorastaan salapoliisin ottein virallisten ravitsemussuositusten aihealueille ihmettelemään, mikä meni vinoon meille jo vuosikymmeniä markkinoidussa suosituksessa. Mikä pohjimmiltaan vaikutti ja miksi ne eivät lainkaan tehoa? Miksi laihtuminen ei onnistu, vaikka rasvaa syödään vähemmän kuin koskaan aiemmin? Tuloksena on ravisuttava teos siitä, miten syömämme ruoka voi aiheuttaa erilaisia vaivoja ja sairauksia - tai päinvastoin: miten elää terveempää elämää oikean ruokavalion avulla.
Ann Fernholm on ruotsalainen biokemian tohtori, freelance -journalisti ja tv-toimittaja. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Dagens Nyheterin tiedetoimituksessa ja tv-kanava UR:n tiedeohjelmasarjan emäntänä. Hän on kotimaassaan kysytty luennoitsija ja moderaattori. Fernholmin erikoisaloja ovat lääketiede ja luonnontieteet. Vuonna 2012 hänet valittiin Ruotsissa vuoden tiedetoimittajaksi.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
| Tuoteryhmä | |
|---|---|
| Tekijä | Ann Fernholm |
| Muut tekijät | Laura Voipio |
| Teoksen nimi | Totuus hiilihydraateista : mitä jokaisen karppaajan tulisi tietää |
| Alkuteos | Ett sötare blod |
| SKU | P-TOTU-84134F |
| Avainsanat | terveysvaikutukset, ruokavaliot, laihdutus, painonhallinta, vähähiilihydraattinen ruokavalio, hiilihydraatit, glykeeminen indeksi, ravitsemussuositukset |
